Zelerový rezeň (vegán)

Zelerový rezeň (vegán)

Zelerové rezne síce nie sú z mäsa, ale zato môžu byť príjemnou zmenou, nemyslíte?

Je to rýchle a chutné. Stačí na to vymyslieť adekvátnu prílohu a je postarané.

Ingrediencie:

  • 1 veľký zeler buľvový
  • 3 lyžice horčice
  • soľ a korenie
  • mletý muškátový oriešok
  • mletá paprika
  • 150 g strúhanky
  • 150 ml mlieka (pre vegánov treba sójového)
  • 100 g hladkej múky
  • rastlinný olej

Postup:

  • Zeler olúpte a nakrájajte na asi 1 cm široké kolieska.
  • Zeler dajte variť do vriacej osolenej vody na dobu asi 5 minút do zmäknutia (ale nesmie byť príliš mäkký, aby sa nerozpadal).
  • Hotový zeler sceďte a nechajte vychladiť. Každé koliesko potrite horčicou, posoľte, okoreňte, posypte paprikou a muškátovým orieškom.
  • Prichystajte si trojobal.
  • Do jedného hlbokého taniera si dajte múku, do druhého mlieko a do tretieho strúhanku.
  • Každý kúsok obaľte v múke, mlieku a nakoniec strúhanke.
  • Vymažte dozlatista na rastlinnom oleji z oboch strán.
  • Nechajte odkvapkať na obrúskoch a podávajte s ľubovoľnou prílohou.
Rezne z zeleru.
Zdroj: gonutss.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.