Tento jednoduchý a rýchly šalát z zeleru, feniklu, čakanky a řapíkatého zeleru s úplne úžasným dresingom z majonézy, horčice a čerstvých byliniek je úplný skvost, ktorý si určite zaradíte do svojej zbierky obľúbených receptov.
Ingrediencie
- 900 g zeleru, umytého, nakrájaného, olúpaného a nakrájaného na prúžky julienne
- 2 a ½ lyžičky soli
- ⅓ šálky čerstvej citrónovej šťavy
- 1 a ½ šálky majonézy
- 3 lyžice dijonskej horčice
- 2 lyžice hrubozrnnej horčice
- 2 lyžice horčičného semienka
- 2 lyžice nasekaného čerstvého kôpru
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
- 1 a ½ lyžice šampanského octu
- 1 a ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- ½ lyžičky mletého bieleho korenia
- ½ lyžičky cukru
- 4 stopky stopkového zeleru zeleru, nakrájané na tenké plátky
- 1 fenikel, nakrájaný na tenké plátky
- 1 hlava čakanky, umytá a nasekaná
- na ozdobu: čerstvá petržlenová vňať a zelerová vňať
Postup
- Vo veľkej miske zmiešajte zeler, 1 a ½ lyžičky soli a citrónovú šťavu.
- Zmes nechajte stáť pri izbovej teplote aspoň 20 minút.
- Medzitým v strednej miske prešľahajte majonézu, dijonskú horčicu, hrubozrnnú horčicu, horčičné semienko, kôpor, petržlenovú vňať, ocot, čierne korenie, biele korenie, cukor a zvyšnú 1 lyžičku soli.
- Pridajte stopkový zeler, fenikel a čakanku k zmesi v miske a miešajte, aby sa všetko spojilo.
- Pridajte dostatočné množstvo zmesi majonézového dresingu, aby sa šalát mierne navlhčil.
- Zostávajúci dresing použite podľa potreby.
- Podľa chuti ozdobte zelerovou vňaťou a petržlenovou vňaťou.
- Dobrú chuť!