Kapustnica alebo tiež kyselica je polievka z kyslej kapusty.
Poznáte ju so zemiakmi, klobásou alebo slaninou?
Aká je vaša tradičná receptúra?
A ak ešte žiadnu nemáte, poďte nabrať inšpiráciu našimi receptami na kapustnicu.
Naše recepty
Tak ako sa vám páčia recepty na kapustnicu? Polievka je to jednoduchá. V podstate na nej nie je príliš, čo na nej pokaziť. Zvládne ju aj začiatočník. Je však dôležité, aby bola dobre dochutená. Ideálne je, ak šťavu z kapusty scedíte a necháte si ju na niečo iné.
Taká kapustová polievka by potom bola veľmi kyslá. Obvyklou súčasťou je cibuľa, ale aj klobása, slanina, slanina, alebo aj údené mäso. Záverečné zahustenie je tiež na vašej predstave. Zahusťovať nemusíte vôbec, ale využiť môžete zásmažku, kyslú smotanu alebo smotanu na šľahanie.