Zemiakov , poklad slovenskej kuchyne. Tiež naňho mávate chuť? Keď uberieme tuku pri vyprážaní, nie je to žiadny hriech.
Viete si ho pripraviť sami?
A čo tak zemiak s cuketou alebo plnený zemiak ?
Inšpirujte sa našimi receptami!
Naše recepty
Kto má rád, môže si zemiaček posypať na tenučké plátky nakrájanou cibuľou, ideálne červenou, ale dá sa použiť aj klasická kuchynská alebo aj jarná.
Pokiaľ neradi vyprážate, alebo vám vyprážané pochúťky nerobia dobre, skúste pečené zemiakové placky – cesto nalejete na papierom na pečenie vyložený plech a vložíte do rozpálenej rúry.
Pečiete potom dlhšie ako smažíte, zhruba 15 minút z každej strany , ale ušetríte veľa kalórií.
A ak neradi strúhate zemiaky, určite vás bude zaujímať, ako si túto prácu uľahčiť. Mrknite na recenziu elektrických strúhadiel a krájačov potravín .
Aký je váš najobľúbenejší recept na zemiakové placky? Podeľte sa oň s priateľmi na facebooku!