Táto neobvyklá kombinácia kaše zo zemiakov a karí nenechá vaše chuťové poháriky ani na sekundu v pokoji! Verte nám, že si pochutnáte ako nikdy! Zemiaky sú veľmi univerzálnou surovinou, tak vyskúšajte ďalších 9 receptov na sladké aj slané recepty .
Čo budeme potrebovať
- 100 ml olivového oleja
- 650 g jahňacieho mletého mäsa
- 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 2 cm kúsok zázvoru (nastrúhaný)
- 2 lyžice karí pasty
- 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
- 80 g paradajok
- 120 g mrazeného hrášku
- 1 kg zemiakov (nakrájaných)
- 30 g listov koriandra (nasekaných)
- 2 lyžičky mletej kurkumy
- 1 zelená chilli paprička (zbavená semienok, nakrájaná nadrobno)
- Šťava z 1 citróna
- 100 g masla
Postup
- Na panvici rozohrejte 2 lyžice oleja na vysokú teplotu.
- Jahňacie mäso varte 6–8 minút, kým nezhnedne.
- Vyberte jahňacie mäso z panvice a dajte bokom.
- Znížte teplotu na strednú.
- Na panvicu dajte cibuľu a varte za stáleho miešania 1–2 minúty, kým nezmäkne.
- Pridajte cesnak, zázvor a karí pastu, potom varte za stáleho miešania 1–2 minúty, kým nebude voňavá.
- Vráťte jahňacie mäso do panvice s paradajkami a karí, potom priveďte do varu a znížte teplotu na minimum.
- Varte za občasného miešania 15 minút alebo do zhustnutia. Vmiešame hrášok.
- Zmes preložte do zapekacej misy a nechajte vychladnúť.
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Zemiaky vložte do hrnca so studenou osolenou vodou, priveďte do varu a varte na stredne vysokom ohni 12–14 minút, kým nezmäknú. Sceďte a potom roztlačte do hladka.
- Pridajte koriander, kurkumu, chilli, citrónovú šťavu a maslo, potom okoreňte a vyšľahajte do hladka.
- So zemiakovou kašou potrite jahňaciu zmes a pečte 20–25 minút dozlatista.