Zemiaková musaka

Zemiaková musaka

Pokiaľ patríte medzi milovníkov zemiakov, mali by ste tento recept určite vyskúšať!

Pochutnajte si na výbornom zahraničnom pokrme, ktorý je hotový iba za 40 minút.

Ingrediencie

  • 1 väčší baklažán
  • 1 cuketa
  • 500 g uvarených zemiakov so šupkou
  • 1 plechovka paradajok
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 veľké mäsité paradajka zbavené šupky a pokrájané
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • škorica
  • bobkový list
  • nové korenie
  • sušené oregano
  • mletá rasca
  • soľ, korenie
  • 1 čajová lyžička cukru
  • olivový olej
  • 300 ml mlieka
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice masla
  • muškátový oriešok

Postup

  • Cuketu a baklažán nakrájajte na plátky az oboch strán dobre opečte na olivovom oleji.
  • Zeleninu zložte z tepla a osoľte ju.
  • Na olivovom olej opečte cibuľu, nakrájanú nadrobno, pridajte strúčik cesnaku, nakrájaného na plátky, pridajte mäso a smažte.
  • Mäso okoreňte, pridajte do neho štipku škorice, oregano, mletú rascu, bobkový list a nové korenie.
  • K mäsu pridajte nakrájanú čerstvú paradajku s plechovkou sterilizovaných paradajok, oslaďte lyžičkou cukru a pomaly varte asi 1 hodinu.
  • Zemiaky nakrájajte na plátky a pokladajte ich na dno vymastenej zapekacej misy. Na zemiaky ďalej navrstvite polovicu mäsovej zmesi.
  • Na mäso položte vrstvu baklažánu a cukety a celý proces opakujte, kým nepoužijete všetok materiál.
  • Pripravte si bešamel.
  • Rozohrejte maslo a pridajte do neho múku. Vytvorte zápražku a začnite postupne prilievať mlieko. Stále miešajte pomocou metličky, aby sa v bešameli nevytvorili hrudky. Miešajte tak dlho, pokiaľ bešamel nezhustne.
  • Dochuťte ho soľou, čiernym korením a trochou nastrúhaného muškátového orieška.
  • Následne na musaku zo zemiakov bešamel nalejte a pečte v rúre, predhriatej na 190 °C po dobu 40 minút.

Zapečené zemiaky s mletým mäsom, servírované s čerstvou zeleninou.
zdroj: geniuskitechen.com

Dávate prednosť vlastnoručne pomletému mäsu? Potom preskúmajte recenzie na elektrické mlynčeky na mäso a kúpte si taký, ktorý vám uľahčí prácu v kuchyni.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.