Tento recept je výnimočný pridaním syra čedar, ktorý polievke dodá veľmi lahodnú a nevšednú chuť. Vyskúšajte a uvidíte, že vám zachutí!
Ingrediencie:
- 800 g batátov
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálka nastrúhaného syra čedar
- 1 PL olivového oleja
- pažítka na ozdobu
- soľ, korenie
Postup:
- V hrnci zohrejte olivový olej a zľahka na ňom orestujte nakrájanú cibuľu, približne 5-7 minút, kým nezmäkne.
- Pridajte prelisovaný cesnak a nastrúhaný zázvor, restujte ešte 1 minútu.
- Následne pridajte olúpané a na kocky nakrájané batáty.
- Dochuťte soľou a korením.
- Prilejte do hrnca vývar a priveďte zmes do varu.
- Potom znížte teplotu a varte 10-15 minút, kým batáty nebudú mäkké.
- Polievku odstavte a pomocou ponorného mixéra alebo kuchynského robota ju rozmixujte dohladka.
- Začnite polievku na sporáku znovu zahrievať, pridajte nastrúhaný čedar a miešajte, kým sa nerozpustí.
Táto batátová polievka chutí znamenite s čerstvým pečivom, ozdobená nakrájanou pažítkou.