Pripravte si túto výdatnú krémovú polievku, ktorá vás poriadne zahreje.
Ingrediencie
- 3 polievkové lyžice nesoleného masla
- 600 g rôznych húb (nakrájaných na kúsky)
- 3 šalotky (mleté)
- 3 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
- 3 polievkové lyžice múky
- ½ šálky suchého bieleho vína
- 4 šálky kuracieho vývaru
- 6 vetvičiek čerstvého tymiánu
- 2 bobkové listy
- soľ
- korenie
- 500 g zemiakov (nakrájaných na štvrtky)
- 2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Rozpustite maslo vo veľkom hrnci. Skvele sa polievka pripravuje v liatinovom hrnci.
- Do hrnca pridajte huby a šalotku. Za občasného miešania varte, kým všetko nezmäkne. Potrvá to asi 6-8 minút.
- Primiešajte cesnak a nechajte ho rozvoňať.
- Prilejte víno a všetko poriadne zamiešajte.
- Ku všetkému pridajte kurací vývar, tymian a bobkový list. Dochuťte soľou a korením a varte, pri najnižšej teplote, 10 minút.
- Hrniec prikryte a duste ďalších 10 minút.
- Hubovú polievku so zemiakmi odstráňte z tepla, vmiešajte petržlenovú vňať a ihneď podávajte.
Pokiaľ budete chcieť zmenu, môžete si pripraviť ďalší recept na zemiačiku s hubami .