Zemiaková polievka s hubami

Zemiaková polievka s hubami

Pripravte si túto výdatnú krémovú polievku, ktorá vás poriadne zahreje.

Ingrediencie

  • 3 polievkové lyžice nesoleného masla
  • 600 g rôznych húb (nakrájaných na kúsky)
  • 3 šalotky (mleté)
  • 3 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
  • 3 polievkové lyžice múky
  • ½ šálky suchého bieleho vína
  • 4 šálky kuracieho vývaru
  • 6 vetvičiek čerstvého tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • soľ
  • korenie
  • 500 g zemiakov (nakrájaných na štvrtky)
  • 2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Rozpustite maslo vo veľkom hrnci. Skvele sa polievka pripravuje v liatinovom hrnci.
  • Do hrnca pridajte huby a šalotku. Za občasného miešania varte, kým všetko nezmäkne. Potrvá to asi 6-8 minút.
  • Primiešajte cesnak a nechajte ho rozvoňať.
  • Prilejte víno a všetko poriadne zamiešajte.
  • Ku všetkému pridajte kurací vývar, tymian a bobkový list. Dochuťte soľou a korením a varte, pri najnižšej teplote, 10 minút.
  • Hrniec prikryte a duste ďalších 10 minút.
  • Hubovú polievku so zemiakmi odstráňte z tepla, vmiešajte petržlenovú vňať a ihneď podávajte.

Zemiaková polievka s hubami, zdobená čerstvými bylinkami.
zdroj: damndelicious.net

Pokiaľ budete chcieť zmenu, môžete si pripraviť ďalší recept na zemiačiku s hubami .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.