Zemiaková zmes s hovädzím mäsom

Zemiaková zmes s hovädzím mäsom

Ak sa vám zdá tento guláš trochu zvláštny, je to zbytočné. Hovädzie dodá nezabudnuteľnú a úplne jedinečnú chuť a zemiaky vyzdvihne na vyššiu úroveň. Touto pochúťkou potešíte svojich blízkych aj prípadných návštevníkov.

Ingrediencie:

  • 1 kg mäsa na steaky
  • Hrubá morská soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa potreby
  • 1 – 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 1/4 hrnčeka paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice maďarskej sladkej papriky
  • 1 lyžička celej rasce
  • 4 hrnčeky hovädzieho vývaru
  • 1 kg menších zemiakov

Na ozdobu:

  • Kyslá smotana
  • Nasekaný čerstvý petržlen

Postup:

  • Mäso nakrájame na plátky/steaky. Cibuľu očistíme a nasekáme na hrubšie kúsky. Steaky osolíme, okoreníme a zatiaľ odložíme nabok.
  • V hrnci zahrejeme olej a postupne na ňom osmažíme všetky steaky z oboch strán pokiaľ nezhnednú, cca 5 minút z každej strany.
  • Takto upravené steaky prenesieme na doštičku a nakrájame na rovnaké veľké kúsky cca 1 x 2 cm.
  • Do hrnca dáme cibuľu, ocot a za občasného miešania restujeme asi 5 minút, až bude cibuľa mäkká.
  • Vmiešame paradajkový pretlak s korením a varíme cca 1 minútu.
  • Prilejeme vývar, prihodíme olúpané a na kocky nakrájané zemiaky a privedieme k miernemu varu.
  • Necháme variť zhruba 30 minút. Akonáhle budú zemiaky mäkké, máme hotovo.
  • Nakrájané steaky prihodíme do hrnca aj so šťavou, ktorá z nich zostala na doske.
  • Varíme, aby sa mäso dôkladne prehrialo. Dochutíme soľou a korením.
  • Servírujeme ozdobené kyslou smotanou a posypané petržlenovou vňaťou. Kto chce, môže ešte posypať čerstvo mletým čiernym korením.
Hovädzie guláš so zemiakmi.
Zdroj: https://www.marthastewart.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.