Zemiakovačka s údeným mäsom

Zemiakovačka s údeným mäsom

Musíte mať v každej polievke aspoň kúsok mäsa? Prečo nie? Na inšpiráciu ponúkame túto zemiakovú polievku s údeným.

INGREDIENCIA

  • 250 g údeného mäsa
  • 3 väčšie zemiaky
  • 3 mrkvy
  • 2 petržlenu
  • ¼ zeleru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • lyžice majoránky
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ
  • korenie
  • ligurček, petržlenová vňať na dochutenie

POSTUP

  • Zemiaky, mrkva, zeler aj petržlen si nakrájame na kocky
  • Všetko orestujeme na masle, potom podlejeme litrom a pol vody.
  • Pridáme na kocky nakrájané údené mäso, majorán, soľ a korenie.
  • Z masla a múky si urobíme zápražku, ku ktorej pomaly prilievame trochu vody z polievky.
  • Miešame, aby sa neurobili hrudky, potom zmes zapravíme do polievky.
    Všetko varíme do zmäknutia.
  • Ku koncu pridáme prelisovaný cesnak.
  • Môžeme tiež dochutiť petržlenovou vňaťou a libečkom.
Poctivá polievka zo zemiakov s údeným mäsom a zeleninou.
dobruchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.