Pripravte si túto skvelú frittatu zo zemiakov so špargľou, kozím syrom a bazalkou a vykúzlite tak úžasné raňajky, brunch alebo aj rýchlu a jednoduchú večeru.
INGREDIENCIA
- 115 g zemiakov, nakrájaných na malé kocky
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 1/2 bielej cibule, nakrájané
- 100 g špargle, nakrájanej na 2,5 cm dlhé kúsky
- 6 celých vajec
- 1/4 šálky parmezánu, strúhaného
- 3/4 lyžičky soli alebo podľa chuti
- 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 55 g kozieho syra, rozdrobeného
- 2 lyžice čerstvej bazalky, nasekané
POSTUP
- Nakrájané zemiaky pridajte do malého hrnca, zalejte vodou a priveďte do varu.
- Varte na stredne vysokom ohni 6–8 minút alebo kým zemiaky nezmäknú.
- Sceďte vodu a potom osušte.
- Predhrejte rúru na funkciu gril.
- Dajte lyžicu olivového oleja do veľkej panvice na stredne vysokú teplotu.
- Keď je olej horúci, pridajte cibuľu.
- Osoľte a okoreňte a restujte do mäkka, asi 5 minút.
- Pridajte nakrájanú špargľu a varené zemiaky a restujte ďalšie 2-3 minúty.
- Medzitým si rozšľahajte vajcia.
- Pridajte soľ, korenie a parmezán.
- Nalejte vaječnú zmes na vrch zeleniny.
- Vaječnú zmes posypte kozím syrom a bazalkou.
- Nechajte frittatu nerušene variť 7-10 minút, kým vajcia nestuhnú.
- Umiestnite frittatu do rúry asi 13 až 17 cm od tepla a grilujte, kým sa vajcia nenafúknu a nestuhnú a syr nezezlátne, asi 2-3 minúty.
- Podávajte horúce, teplé alebo pri izbovej teplote.
- Zvyšky je možné uchovávať v chladničke vo vzduchotesnej nádobe až 4 dni.
Vyskúšajte aj naše skvelé recepty na nadýchané omelety z vajíčok . Rýchle a zdravé raňajky, obed aj večera!