Zemiakové frittata so špargľou a kozím syrom

Zemiakové frittata so špargľou a kozím syrom

Pripravte si túto skvelú frittatu zo zemiakov so špargľou, kozím syrom a bazalkou a vykúzlite tak úžasné raňajky, brunch alebo aj rýchlu a jednoduchú večeru.

INGREDIENCIA

  • 115 g zemiakov, nakrájaných na malé kocky
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1/2 bielej cibule, nakrájané
  • 100 g špargle, nakrájanej na 2,5 cm dlhé kúsky
  • 6 celých vajec
  • 1/4 šálky parmezánu, strúhaného
  • 3/4 lyžičky soli alebo podľa chuti
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 55 g kozieho syra, rozdrobeného
  • 2 lyžice čerstvej bazalky, nasekané

POSTUP

  • Nakrájané zemiaky pridajte do malého hrnca, zalejte vodou a priveďte do varu.
  • Varte na stredne vysokom ohni 6–8 minút alebo kým zemiaky nezmäknú.
  • Sceďte vodu a potom osušte.
  • Predhrejte rúru na funkciu gril.
  • Dajte lyžicu olivového oleja do veľkej panvice na stredne vysokú teplotu.
  • Keď je olej horúci, pridajte cibuľu.
  • Osoľte a okoreňte a restujte do mäkka, asi 5 minút.
  • Pridajte nakrájanú špargľu a varené zemiaky a restujte ďalšie 2-3 minúty.
  • Medzitým si rozšľahajte vajcia.
  • Pridajte soľ, korenie a parmezán.
  • Nalejte vaječnú zmes na vrch zeleniny.
  • Vaječnú zmes posypte kozím syrom a bazalkou.
  • Nechajte frittatu nerušene variť 7-10 minút, kým vajcia nestuhnú.
  • Umiestnite frittatu do rúry asi 13 až 17 cm od tepla a grilujte, kým sa vajcia nenafúknu a nestuhnú a syr nezezlátne, asi 2-3 minúty.
  • Podávajte horúce, teplé alebo pri izbovej teplote.
  • Zvyšky je možné uchovávať v chladničke vo vzduchotesnej nádobe až 4 dni.
Frittata zo zemiakov so špargľou, kozím syrom a bazalkou na panvici.
www.asaucykitchen.com

Vyskúšajte aj naše skvelé recepty na nadýchané omelety z vajíčok . Rýchle a zdravé raňajky, obed aj večera!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.