Zemiakové halušky s artičokami a baby špenátom

Zemiakové halušky s artičokami a baby špenátom

Perfektná dekadentná príloha alebo hlavný chod z jednej panvice, ktoré prídete na chuť! Nezašpiníte hromadu zbytočného riadu, pokrm máte na tanieri za pár minút a pritom sa jedná o takú lahôdku.

Čo budete potrebovať

  • 230 g syra Philadelphia, zmäkčeného
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 šálka kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 500 g gnocchi
  • 400 g konzervovaných artičokov (balených vo vode), prepláchnutých, scedených a nakrájaných
  • 2 šálky čerstvého baby špenátu
  • 1 šálka čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Philadephiu nechajte chvíľu odležať na linke.
  • Artičoky nakrájajte nahrubo.
  • Pridajte olivový olej do panvice na stredný plameň.
  • Vmiešajte Philadephiu, kým sa nerozpustí.
  • Pridajte cesnak a varte asi minútu.
  • Prilejte kuracie vývar a omáčku miešajte, kým nebude hladká.
  • Pridajte gnocchi a artičoky.
  • Premiešajte.
  • Pridajte do panvice baby špenát.
  • Zakryte panvicu a nechajte 5 minút variť.
  • Vmiešajte syr a nechajte gnocchi variť odkryté ďalších pár minút, kým nebudú hotové.
  • Pokrm podľa potreby dochuťte soľou a čiernym korením a ihneď podávajte.
Noky so syrovou omáčkou a špenátom na tanieri.
www.saltandlavender.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.