Pripravte si rýchlu bezmäsú večeru, ktorú zvládnete pripraviť za 20 minút a ešte si na nej pochutí celá rodina!
Čo budete potrebovať
- 800 g gnocchi
- 1 brokolica nakrájaná na ružičky veľkosti sústa
- 150 g krémového syra
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 lyžička talianskeho korenia
- ¾ šálky kuracieho vývaru
- ½ šálky strúhaného parmezánu
- ½ lyžičky vločiek červeného chilli alebo podľa potreby
- soľ a korenie podľa potreby
Postup
- Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci, pridajte gnocchi a varte podľa návodu na obale, väčšinou to bývajú 2-3 minúty.
- Uvarené gnocchi spoznáte podľa toho, že vyplávajú na hladinu vody.
- Gnocchi spoznáte, že sú uvarené, keď vyplávajú na hladinu vody.
- Gnocchi vyberte dierovanou lyžicou z vriacej vody a dajte ich bokom.
- Do vriacej vody pridajte ružičky brokolice, vypnite plameň a pokračujte v príprave krémovej omáčky.
- Rozohrejte panvicu na stredne vysokom plameni, kým nebude horúca, pridajte maslo a olivový olej a zahrievajte, kým sa nerozpáli a maslo sa nerozpustí.
- Orestujte nakrájanú cibuľu, kým nebude mäkká a voňavá, pridajte krémový syr a kurací vývar a premiešajte.
- Pridajte talianske korenie, vločky chilli a parmezán a miešajte, kým sa parmezán nerozpustí.
- Brokolicu sceďte a pridajte do omáčky, varte 1 minútu alebo pokiaľ sa omáčka mierne nezredukuje.
- Uvarené gnocchi vmiešajte do omáčky, ochutnajte a podľa potreby osoľte a pridajte čierne korenie.
- Nechajte ešte 2-3 minúty prevariť, omáčka by v tejto chvíli mala byť zredukovaná a krémová.
- Zložte z ohňa a ihneď podávajte s kvapkou čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy.
- Nechajte si chutiť!
A čo naše recepty na tekvicové gnocchi ? Tekvicu používame buď priamo do nokov alebo do omáčky. Navyše pre vás máme aj vegánsky a bezlepkový variant, takže u nás si príde na svoje úplne každý!