Zemiakové halušky s brokolicou a syrovou omáčkou

Zemiakové halušky s brokolicou a syrovou omáčkou

Pripravte si rýchlu bezmäsú večeru, ktorú zvládnete pripraviť za 20 minút a ešte si na nej pochutí celá rodina!

Čo budete potrebovať

  • 800 g gnocchi
  • 1 brokolica nakrájaná na ružičky veľkosti sústa
  • 150 g krémového syra
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • ¾ šálky kuracieho vývaru
  • ½ šálky strúhaného parmezánu
  • ½ lyžičky vločiek červeného chilli alebo podľa potreby
  • soľ a korenie podľa potreby

Postup

  • Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci, pridajte gnocchi a varte podľa návodu na obale, väčšinou to bývajú 2-3 minúty.
  • Uvarené gnocchi spoznáte podľa toho, že vyplávajú na hladinu vody.
  • Gnocchi spoznáte, že sú uvarené, keď vyplávajú na hladinu vody.
  • Gnocchi vyberte dierovanou lyžicou z vriacej vody a dajte ich bokom.
  • Do vriacej vody pridajte ružičky brokolice, vypnite plameň a pokračujte v príprave krémovej omáčky.
  • Rozohrejte panvicu na stredne vysokom plameni, kým nebude horúca, pridajte maslo a olivový olej a zahrievajte, kým sa nerozpáli a maslo sa nerozpustí.
  • Orestujte nakrájanú cibuľu, kým nebude mäkká a voňavá, pridajte krémový syr a kurací vývar a premiešajte.
  • Pridajte talianske korenie, vločky chilli a parmezán a miešajte, kým sa parmezán nerozpustí.
  • Brokolicu sceďte a pridajte do omáčky, varte 1 minútu alebo pokiaľ sa omáčka mierne nezredukuje.
  • Uvarené gnocchi vmiešajte do omáčky, ochutnajte a podľa potreby osoľte a pridajte čierne korenie.
  • Nechajte ešte 2-3 minúty prevariť, omáčka by v tejto chvíli mala byť zredukovaná a krémová.
  • Zložte z ohňa a ihneď podávajte s kvapkou čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy.
  • Nechajte si chutiť!
Noky so syrom a brokolicou v panvici.
www.thedinnerbite.com

A čo naše recepty na tekvicové gnocchi ? Tekvicu používame buď priamo do nokov alebo do omáčky. Navyše pre vás máme aj vegánsky a bezlepkový variant, takže u nás si príde na svoje úplne každý!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.