Tento pokrm je hotový za menej ako 30 minút a kombináciu nokov, tekvicovej omáčky, chrumkavej slaniny a kúskov kuracieho mäsa si jednoducho zamilujete!
Čo budete potrebovať
- 1 kg zemiakových nokov
- 8 prúžkov slaniny, nakrájaných na kocky
- 2 kuracie prsia bez kosti a kože, nakrájané na kocky
- 230 g smotanového syra, zmäkčeného
- 1 šálka tekvicového pyré
- 1/2 šálky parmezánu
- 2 lyžičky údené papriky
- 1/2 lyžičky chipotle prášku
- 1/2 lyžičky cesnakového prášku
- 1 šálka smotany na varenie
- soľ a korenie, podľa chuti
- 3 jarné cibuľky, nakrájané na plátky
Postup
- Priveďte vodu vo veľkom hrnci do varu.
- Akonáhle sa voda varí, pridajte halušky a varte podľa návodu na obale.
- Po úplnom uvarení sceďte, pokvapkajte trochou olivového oleja a dajte bokom.
- Veľkú panvicu dajte na stredný plameň a pridajte slaninu.
- Smažte do chrumkava a vyberte z panvice na tanier vyložený papierovou utierkou, aby ste odsali prebytočný tuk.
- Do panvice pridajte na kocky nakrájané kuracie mäso a dochuťte soľou a korením.
- Restujte, kým mäso prestane byť ružové.
- Vyberte kurča z panvice a dajte bokom.
- Znížte teplotu na stredne nízku, v panvici nechajte 1 lyžicu tuku zo slaniny a pridajte smotanový syr.
- Premiešajte, aby smotanový syr zmäkol.
- Pridajte tekvicové pyré, parmezán, údenú papriku, chipotle prášok a cesnakový prášok.
- Premiešajte.
- Pridajte smotanu a premiešajte.
- Do panvice pridajte halušky, kuracie mäso a slaninu.
- Premiešajte a nechajte omáčku 5 minút variť, aby sa halušky a kura prehriali.
- V tejto chvíli by omáčka mala pekne zhustnúť.
- Ak je omáčka príliš hustá, pridajte ešte trochu smotany a nechajte chvíľu povariť.,
- Pokrm ochutnajte av prípade potreby dochuťte soľou a čiernym korením.
- Hotové jedlo posypte jarnou cibuľkou a ihneď podávajte.