Zemiakové knedle plnené mletým mäsom

Zemiakové knedle plnené mletým mäsom

Mleté mäso má tú výhodu, že je pomerne rýchlo pripravené a uvarené. Preto s ním môžeme plniť aj zemiakové knedle, napriek tomu mleté mäso vopred ešte opečieme. Bude tak chutnejšie.

INGREDIENCIA

  • 850 g zemiakov
  • 2 cibuľa
  • 175 g hrubej múky
  • 75 g krupica
  • 1 vajce
  • 250 g mletého mäsa
  • soľ
  • korenie
  • masť
  • majorán
  • hladká múka

POSTUP

  1. Pripravíme si cesto na knedle – zemiaky deň vopred uvaríme v šupke.
  2. Nasledujúci deň ich olúpeme a nastrúhame.
  3. Dáme do misky spoločne s múkou, krupicou, soľou a vajcami a spracujeme cesto.
  4. Mleté mäso musíme orestovať na masti, osoliť a okoreniť a ochutiť majoránom.
  5. Zo zemiakového cesta si vytvárame placky, ktoré plníme mletým mäsom a tvarujeme knedle.
  6. Tie potom uvaríme vo vode asi 15 minút.
  7. Na tanieriku jednotlivé porcie polejeme orestovanou cibuľou na masti.
Rozpolená knedľa plnená mletým mäsom na tanieriku.
www.sbs.com.au

Pozrite sa aj na naše ďalšie recepty na domáce knedle 5x inak ! Vyskúšajte kysnuté aj nekysnuté varianty.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.