Mleté mäso má tú výhodu, že je pomerne rýchlo pripravené a uvarené. Preto s ním môžeme plniť aj zemiakové knedle, napriek tomu mleté mäso vopred ešte opečieme. Bude tak chutnejšie.
INGREDIENCIA
- 850 g zemiakov
- 2 cibuľa
- 175 g hrubej múky
- 75 g krupica
- 1 vajce
- 250 g mletého mäsa
- soľ
- korenie
- masť
- majorán
- hladká múka
POSTUP
- Pripravíme si cesto na knedle – zemiaky deň vopred uvaríme v šupke.
- Nasledujúci deň ich olúpeme a nastrúhame.
- Dáme do misky spoločne s múkou, krupicou, soľou a vajcami a spracujeme cesto.
- Mleté mäso musíme orestovať na masti, osoliť a okoreniť a ochutiť majoránom.
- Zo zemiakového cesta si vytvárame placky, ktoré plníme mletým mäsom a tvarujeme knedle.
- Tie potom uvaríme vo vode asi 15 minút.
- Na tanieriku jednotlivé porcie polejeme orestovanou cibuľou na masti.
Pozrite sa aj na naše ďalšie recepty na domáce knedle 5x inak ! Vyskúšajte kysnuté aj nekysnuté varianty.