Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

Obľúbená klasika, ktorú nikdy nikto nepohrdne. Pripravte si vynikajúce plnené zemiakové knedle podľa nášho receptu a už nikdy nebudete chcieť iné!

INGREDIENCIA

  • 800 g zemiakov (varný typ C)
  • 300 g údenej krkovice
  • 200 g hrubej múky
  • 80 g detskej krupičky
  • 1 ks vajcia
  • hladká múka na pomúčenej doske
  • soľ

POSTUP

  1. Zemiaky uvarte v šupke domäkka a nechajte úplne vychladnúť.
  2. Medzitým povarte údené mäso úplne ponorené vo vode asi 20 minút.
  3. Vyberte ho na dosku, nechajte ho vychladnúť a nakrájajte ho na drobné kocky.
  4. Aby knedle čakaním na vriacu vodu nezriedli, naplňte veľký hrniec najmenej 3 litre osolenej vody a priveďte do varu.
  5. Vychladnuté zemiaky olúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  6. K nastrúhaným zemiakom nasypte múku, krupicu a vyklepnite vajcia.
  7. Osoľte a rukami vypracujte mäkké a nelepivé cesto.
  8. Cesto rozdeľte na 4 časti a na pomúčenú dosku ho postupne rozvaľkajte na plát vysoký asi 0,5 až 1 cm.
  9. Rozdeľte ho na štvorce o hrane asi 8 cm.
  10. Doprostred každého štvorca položte kôpku údeného mäsa.
  11. Všetky štyri cípy cesta spojte dohromady a rukami vytvarujte okrúhlu knedľu.
  12. Hotové knedle opatrne presuňte do vriacej vody a opäť čo najrýchlejšie priveďte do varu.
  13. Vareškou ich odlepte od dna a varte 10 až 12 minút podľa veľkosti knedlí.
  14. Potom ich zlejte, každý prepichnite vidličkou a ihneď podávajte.
  15. Knedle môžete podávať s dusenou kyslou kapustou, alebo vyprážanou cibuľkou.
Rozpolená knedľa zo zemiakov plnená údeným a servírovaná na tanieriku.
www.sbs.com.au

Máme pre vás aj ďalšie neodolateľné recepty na zemiaky po francúzsku . Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.