Obľúbená klasika, ktorú nikdy nikto nepohrdne. Pripravte si vynikajúce plnené zemiakové knedle podľa nášho receptu a už nikdy nebudete chcieť iné!
INGREDIENCIA
- 800 g zemiakov (varný typ C)
- 300 g údenej krkovice
- 200 g hrubej múky
- 80 g detskej krupičky
- 1 ks vajcia
- hladká múka na pomúčenej doske
- soľ
POSTUP
- Zemiaky uvarte v šupke domäkka a nechajte úplne vychladnúť.
- Medzitým povarte údené mäso úplne ponorené vo vode asi 20 minút.
- Vyberte ho na dosku, nechajte ho vychladnúť a nakrájajte ho na drobné kocky.
- Aby knedle čakaním na vriacu vodu nezriedli, naplňte veľký hrniec najmenej 3 litre osolenej vody a priveďte do varu.
- Vychladnuté zemiaky olúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
- K nastrúhaným zemiakom nasypte múku, krupicu a vyklepnite vajcia.
- Osoľte a rukami vypracujte mäkké a nelepivé cesto.
- Cesto rozdeľte na 4 časti a na pomúčenú dosku ho postupne rozvaľkajte na plát vysoký asi 0,5 až 1 cm.
- Rozdeľte ho na štvorce o hrane asi 8 cm.
- Doprostred každého štvorca položte kôpku údeného mäsa.
- Všetky štyri cípy cesta spojte dohromady a rukami vytvarujte okrúhlu knedľu.
- Hotové knedle opatrne presuňte do vriacej vody a opäť čo najrýchlejšie priveďte do varu.
- Vareškou ich odlepte od dna a varte 10 až 12 minút podľa veľkosti knedlí.
- Potom ich zlejte, každý prepichnite vidličkou a ihneď podávajte.
- Knedle môžete podávať s dusenou kyslou kapustou, alebo vyprážanou cibuľkou.
Máme pre vás aj ďalšie neodolateľné recepty na zemiaky po francúzsku . Inšpirujte sa!