Zemiakové knedle plnené zeleninou

Zemiakové knedle plnené zeleninou

Výbornou prílohou k mäsu sú zemiakové knedle plnené zeleninou. My sme použili cibuľu. Môžete ich podávať aj len tak samotné, sú vynikajúce!

INGREDIENCIA

  • 650 g cibule
  • lyžica sadla
  • drvená rasca
  • cukor a ocot podľa chuti
  • 1 vajce
  • 650 g zemiakov
  • 55 g detskej krupičky
  • 145 g hrubej múky

POSTUP

  1. Zo zemiakov, ktoré sme deň vopred uvarili, pripravíme cesto.
  2. Zemiaky olúpeme, nastrúhame a spojíme s múkou, krupicou, vajcom a soľou.
  3. Spracujeme si cibuľu, ktorú ošúpeme.
  4. Potom asi pol kilogramu cibule nakrájame na plátky, ktoré 4 minúty povaríme a scedíme.
  5. Zvyšok cibule nakrájame nadrobno a orestujeme a pridáme k nej povarenú cibuľu.
  6. Všetko opečieme, osolíme a dochutíme rascou, prípadne octom alebo cukrom.
  7. Zo zemiakového cesta tvoríme knedle, ktoré plníme opečenou cibuľou.
  8. Starostlivo zabalíme a varíme asi 11 minút, po vytiahnutí z vody ich prepichneme vidličkou.
Plnené knedle zo zemiakov na tanieri s lyžicou, ozdobené čerstvými bylinkami.
www.foodandwine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.