Výbornou prílohou k mäsu sú zemiakové knedle plnené zeleninou. My sme použili cibuľu. Môžete ich podávať aj len tak samotné, sú vynikajúce!
INGREDIENCIA
- 650 g cibule
- lyžica sadla
- drvená rasca
- cukor a ocot podľa chuti
- 1 vajce
- 650 g zemiakov
- 55 g detskej krupičky
- 145 g hrubej múky
POSTUP
- Zo zemiakov, ktoré sme deň vopred uvarili, pripravíme cesto.
- Zemiaky olúpeme, nastrúhame a spojíme s múkou, krupicou, vajcom a soľou.
- Spracujeme si cibuľu, ktorú ošúpeme.
- Potom asi pol kilogramu cibule nakrájame na plátky, ktoré 4 minúty povaríme a scedíme.
- Zvyšok cibule nakrájame nadrobno a orestujeme a pridáme k nej povarenú cibuľu.
- Všetko opečieme, osolíme a dochutíme rascou, prípadne octom alebo cukrom.
- Zo zemiakového cesta tvoríme knedle, ktoré plníme opečenou cibuľou.
- Starostlivo zabalíme a varíme asi 11 minút, po vytiahnutí z vody ich prepichneme vidličkou.