Zemiakové knedle so šampiňónovou náplňou

Zemiakové knedle so šampiňónovou náplňou

Tieto knedle zo zemiakov oceníte napríklad v stresovom období, pretože hubová náplň vám poskytne dostatok vitamínov B, ktoré zaisťujú vyrovnanú náladu a podporujú pokojný spánok. Navyše výborne chutia!

INGREDIENCIA

  • 800 g škrobnatých zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 100 g šampiňónov
  • 100 g údené pancetty
  • 1 lyžica repkového oleja
  • 75 ml červeného vína
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • soľ
  • papriky
  • 1 žĺtok
  • muškátový oriešok
  • 150 g hrubej múky
  • 1 vajce
  • olej alebo masť
  • kukuričný škrob (podľa potreby)
  • 4 lyžice masla
  • 4 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice jarnej cibuľky

POSTUP

  • Opláchneme zemiaky a varíme v pare asi 300 gramov zemiakov po dobu 30 minút.
  • Na náplň si olúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno.
  • Šampiňóny opláchneme a nakrájame.
  • Pancettu nakrájame na malé kocky.
  • Orestujte ju spoločne s cibuľou na rozpálenom oleji do zmäknutia a potom pridáme šampiňóny.
  • Restujeme 2-3 minúty.
  • Zalejeme vínom a dusíme.
  • Pridáme tymián a silne dochutíme soľou a korením.
  • Vyberieme zo sporáka a necháme vychladiť.
  • Zostávajúce zemiaky olúpeme a nastrúhame najemno.
  • Vyžmýkame ich pomocou utierky.
  • Necháme si zliatu tekutinu a počkáme, kým sa škrob usadí.
  • Potom zemiaky opatrne zlejeme a podľa potreby pridáme kukuričný škrob.
  • Uvarené zemiaky olúpeme a prelisujeme pomocou šťouchadla na zemiaky.
  • Pridáme k surovým zemiakom.
  • Pridáme aj žĺtky a dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
  • Vypracujeme na hladké cesto.
  • Pokiaľ je príliš mäkké, pridáme viac kukuričného škrobu.
  • Cesto rozdelíme na 8 rovnakých dielov.
  • Vyvaľkáme guličky a stredy naplníme 1-2 lyžicami náplne.
  • Zrolujte späť do guličiek a utesníme.
  • Knedle vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme, kým nebudú hotové, asi 20 minút.
  • Na panvici rozpustíme maslo a opečieme strúhanku dozlatista.
  • Knedle vyberieme dierovanou lyžicou a necháme odkvapkať na papierových utierkach.
  • Podávame v plytkých miskách.
  • Vrch posypeme strúhankou a pažítkou.
Knedle zo zemiakov plnené hubami a slaninkou v mise s naberačkou.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.