Zemiakové krokety s čedarom

Zemiakové krokety s čedarom

Pripravte si tieto domáce zemiakovo-syrové krokety, aby si pochutnala celá rodina. Obalené v zlatistej strúhanke sa môžu piecť alebo vyprážať.

Čo budeme potrebovať

  • 750 g múčnych zemiakov (nakrájaných na 1,5 cm kocky)
  • 125 g zrelého čedaru (nastrúhaného)
  • 1 vajce plus 1 žĺtok
  • 70 g strúhanky
  • 750 ml slnečnicového alebo rastlinného oleja (na smaženie – voliteľne)
  • omáčka podľa vlastného výberu (na podávanie)

Postup

  • Zemiaky dajte do veľkého hrnca, zalejte studenou vodou a priveďte do varu.
  • Akonáhle sa varí, znížte teplotu a varte 15 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú.
  • Sceďte a potom nechajte mierne vychladnúť.
  • Vráťte zemiaky do hrnca a pridajte syr, trochu korenia a žĺtok.
  • Dobre roztlačte šťouchadlom na zemiaky alebo vidličkou, kým nebude zmes hladká.
  • Ochuťte korením a podľa potreby upravte a nechajte mierne vychladnúť.
  • Keď je zmes dostatočne vychladnutá, vytvarujte navlhčenými rukami do 16 malých klátov.
  • Rozšľahané vajcia dajte do misky a strúhanku do druhej misky.
  • Každú kroketu ponorte do vajíčka, potom do. strúhanky.
  • Dajte na plech a 1 hodinu chlaďte, aby stuhli.
  • Krokety možno piecť alebo smažiť. Ak chcete piecť, zohrejte rúru na 180 stupňov a pečte 20-25 minút, kým nebudú tmavo zlaté a chrumkavé.
  • Alternatívne zohrejte olej v hlbokom hrnci na 200 °C.
  • Krokety smažte v dávkach asi 3 minúty na várku, obracajte, pokiaľ nie sú zlaté zo všetkých strán.
  • Vyberte ich z oleja pomocou dierovanej lyžice a nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri.
  • Okoreníme a podávame horúce s obľúbenou omáčkou.

Samozrejme je tu nekonečne veľa možností, akou prílohou oživiť svoje jedlo. Vyskúšajte aj naše recepty so sladkými zemiakmi ,vyprážanú ryžu alebo klasické knedle .

Mistička plná chrumkavých krokiet plnené krémovým syrom.
Zdroj: cookingforkeeps.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.