Čo so zemiakmi, ktoré nám ostali od obeda? Predsa ich nevyhodíme! Pripravte z nich chutné jedlo, ktoré môžete podávať ako hlavný chod so skvelým dipom alebo zeleninovým šalátom.
INGREDIENCIA
- 500 g varených zemiakov
- 1 lyžička sekanej petržlenovej vňate
- 3 žĺtky
- štipka soli a korenia
- 2 vajcia
- strúhanka
- hladká múka
- olej na vyprážanie
POSTUP
- Olúpané studené zemiaky prepasírujte, spojte so žĺtkami, osoľte, okoreňte a dochuťte petržlenovou vňaťou.
- Vypracujte cesto.
- Z cesta vykrájajte 6 rovnakých dielov, z každého potom tvorte mokrou rukou placky s veľkosťou rezňov, asi na prst silné.
- Obaľte ich v múke, v osolených, rozšľahaných vajciach av strúhanke.
- Vymažte ich v malom množstve tuku, z oboch strán, dozlatista.
Ochutnajte tiež naše najzaujímavejšie karfiolové recepty , ktoré sú vhodné ako malý obed, veľká desiata alebo ľahká večera.