Ochutnajte tieto muffiny zo zemiakov so syrom a špenátom, ktoré sú perfektné napríklad ako netradičné slané raňajky alebo lahodná príloha.
Ingrediencie
- olej v spreji podľa potreby
- 2 veľké vajcia
- 3,5 šálok zvyšnej zemiakovej kaše
- 1 šálka špenátu, jemne nasekaného
- 1 šálka syra čedar
- soľ podľa potreby
- ¼ lyžičky čierneho korenia
- ¼ šálky jarnej cibuľky, jemne nakrájané
- ¼ šálky mozzarelly
- kyslá smotana na ozdobenie, voliteľné
Postup
- Predhrejte rúru na 200 ° Celzia.
- Formu na muffiny vymažte maslom alebo postriekajte olejom v spreji.
- Dajte bokom.
- Vajcia šľahajte, kým sa bielky a žĺtky dobre nespoja.
- Do zemiakovej kaše pridajte vajcia spolu s nakrájaným špenátom, jarnou cibuľkou, soľou, čiernym korením a syrom čedar.
- Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Zemiakovo-vaječnú zmes naberajte do vymastenej formy na muffiny, kým nebudú plechové košíčky plné niečo cez ¾.
- Pomocou lyžice uhlaďte vrch.
- Pečte 25–35 minút, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
- Vyberte muffiny z rúry a každý muffin posypte nastrúhanou mozzarellou.
- Formu na muffiny vložte späť a pečte ešte 2 minúty alebo pokiaľ sa syr nerozpustí.
- Vyberte z rúry a nechajte muffiny vo forme asi 5-10 minút vychladnúť, než ich opatrne vyberiete.
- Podávajte s kopčekom kyslej smotany a jemne nakrájanou jarnou cibuľkou.