Zemiakovo-syrové muffiny so špenátom

Zemiakovo-syrové muffiny so špenátom

Ochutnajte tieto muffiny zo zemiakov so syrom a špenátom, ktoré sú perfektné napríklad ako netradičné slané raňajky alebo lahodná príloha.

Ingrediencie

  • olej v spreji podľa potreby
  • 2 veľké vajcia
  • 3,5 šálok zvyšnej zemiakovej kaše
  • 1 šálka špenátu, jemne nasekaného
  • 1 šálka syra čedar
  • soľ podľa potreby
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • ¼ šálky jarnej cibuľky, jemne nakrájané
  • ¼ šálky mozzarelly
  • kyslá smotana na ozdobenie, voliteľné

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 ° Celzia.
  2. Formu na muffiny vymažte maslom alebo postriekajte olejom v spreji.
  3. Dajte bokom.
  4. Vajcia šľahajte, kým sa bielky a žĺtky dobre nespoja.
  5. Do zemiakovej kaše pridajte vajcia spolu s nakrájaným špenátom, jarnou cibuľkou, soľou, čiernym korením a syrom čedar.
  6. Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  7. Zemiakovo-vaječnú zmes naberajte do vymastenej formy na muffiny, kým nebudú plechové košíčky plné niečo cez ¾.
  8. Pomocou lyžice uhlaďte vrch.
  9. Pečte 25–35 minút, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  10. Vyberte muffiny z rúry a každý muffin posypte nastrúhanou mozzarellou.
  11. Formu na muffiny vložte späť a pečte ešte 2 minúty alebo pokiaľ sa syr nerozpustí.
  12. Vyberte z rúry a nechajte muffiny vo forme asi 5-10 minút vychladnúť, než ich opatrne vyberiete.
  13. Podávajte s kopčekom kyslej smotany a jemne nakrájanou jarnou cibuľkou.
Muffiny zo zemiakov so syrom a špenátom servírované na ozdobnom tanieri, posypané pažítkou.
www.simmertoslimmer.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.