Zemiakový gratín s hovädzím mäsom a smotanou

Zemiakový gratín s hovädzím mäsom a smotanou

Jednoduché a chutné jedlo, na ktoré potrebujete iba dostupné ingrediencie. Vďaka tomu sa stane vašou novou obľúbenou večerou o všednom dni.

Čo budete potrebovať

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 4 veľké zemiaky, nakrájané na plátky
  • 250 ml mlieka
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 lyžičky soli alebo podľa chuti
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 2,5 cm kus zázvoru, nasekaný
  • 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
  • strúhaná mozzarella

Na dochutenie mäsa:

  • 1 lyžička soli alebo podľa chuti
  • 1/4 lyžičky škorice
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • 1/4 lyžičky červeného čili prášku
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • 1/2 lyžičky garam masaly
  • hrsť čerstvých listov koriandra, nasekaných
  • 1/2 šálky konzervovaných paradajok

Postup

  • Vo veľkom hrnci zmiešajte mlieko, smotanu, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia a 1/4 lyžičky mletej škorice.
  • Dobre premiešajte a potom pridajte nakrájané zemiaky.
  • Varte na stredne vysokej teplote presne 8 minút.
  • Po dokončení vypnite sporák a odložte na neskôr.
  • Medzitým vo veľkej panvici alebo woku rozohrejte 3 lyžice oleja.
  • Po zahriatí pridajte nasekaný cesnak a zázvor.
  • Restujte 1 minútu.
  • Potom pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a opekajte 2-3 minúty alebo kým nezosklovatí.
  • Pridajte mleté ​​hovädzie mäso so všetkým korením (soľ, paprika, škorica, červené chilli, rasca) a za stáleho miešania opekajte 4-5 minút alebo kým mäso nezhnedne.
  • Ďalej pridajte lístky koriandra, garam masalu a konzervované paradajky.
  • Opekajte ďalších 10 minút alebo kým nezmizne všetka tekutina.
  • Po dokončení vypnite sporák a dajte bokom.
  • Do veľkej zapekacej misy pridajte polovicu smotanových zemiakov.
  • Na ne dajte vrstvu mäsa a potom zvyšné zemiaky so smotanou.
  • Všetko posypte strúhanou mozzarellou.
  • Zakryte alobalom.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C 25-30 minút.
  • Potom snímte alobal a pečte ďalších 10-15 minút, alebo pokiaľ nie je vršok pekne zlatisto hnedý.
  • Pred podávaním nechajte 10 minút odpočinúť.
Zapekané krémové zemiaky s mäsom v zapekacej mise.
www.hungryforgoodies.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.