Zemiakový koláč s hrozienkami a mandľami

Zemiakový koláč s hrozienkami a mandľami

Jednoduchý a lahodný dezert krásnou pomarančovou či rumovou arómou.

Ingrediencie:

  • 250 g zemiakov
  • 150 g cukru
  • 150 g mletých mandlí
  • 50 g hrozienok alebo sultánok
  • 4 cl pomarančového likéru alebo rumu
  • 6 vajec
  • nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
  • štipka soli
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Zemiaky uvarte v šupke domäkka.
  2. V medziobdobí namočte hrozienka na 20 minút do pomarančového likéru alebo rumu.
  3. Predhrejte rúru na 180 °C.
  4. Olúpte zemiaky a nastrúhajte ich na jemnom strúhadle.
  5. Bielky ušľahajte do podoby tuhého snehu.
  6. Žĺtky, cukor a soľ vyšľahajte za pomoci ručného mixéra do hustej peny.
  7. Vmiešajte sultánky, nastrúhanú pomarančovú kôru, mleté mandle a zemiaky.
  8. Nakoniec rovnomerne vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
  9. Cesto nalejte do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a pečte asi 45 minút.
  10. Vyberte koláč z rúry a nechajte ho vychladnúť na mriežke.
  11. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.
Kúsky zemiakového koláča podávané na drevenom lopári.
zdroj: edeka.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.