Tento skvelý letný zemiakový šalát vo francúzskom štýle sa pripravuje z jarnej cibuľky, čerstvej kukurice a horčičnej zálievky s kôprom. Je ľahký a pikantný, skvelý na pláž, piknik aj na letné grilovačky.
INGREDIENCIA
- 1 kg baby zemiakov
- soľ a čierne korenie
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 1/4 šálky varených kukuričných zŕn (1 veľký kukuričný klas)
- 1/2 šálky nakrájanej cibule
- 1/2 šálky čerstvého kôpru, nasekaného
Na zálievku:
- 2 a 1/2 lyžice hrubozrnnej horčice
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1/4 lyžičky morskej soli
- čierne korenie
- 3 lyžice ryžového vínneho octu
- 1 lyžica jablčného octu
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
POSTUP
- Opláchnite a vydrhnite zemiaky a nakrájajte na 0,5 cm plátky.
- Pridajte ich do veľkého hrnca a zalejte studenou vodou.
- Osoľte a priveďte do varu.
- Akonáhle sa zemiaky varí, znížte teplotu na strednú a pokračujte vo varení po dobu 10–13 minút.
- Zatiaľ čo sa zemiaky varia, pripravte si zálievku.
- Pridajte horčicu, cesnak, soľ, korenie, ryžový ocot a jablkový ocot do mixovacej nádoby a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Pomaly pridávajte olivový olej a šľahajte.
- Po uvarení zemiaky sceďte a prepláchnite studenou vodou.
- Osušené zemiaky pridajte ich do veľkej servírovacej misy.
- Dochuťte soľou a čiernym korením a 1 lyžicou jablčného octu.
- Pridajte kukuricu, jarnú cibuľku a kôpor.
- Zalejte zálievkou a premiešajte.
- Ochutnajte a dochuťte soľou a korením.
- Chlaďte 1 hodinu alebo dlhšie, aby zemiaky nasiakli viac chuti zálievky.
- Podávajte vychladené alebo pri izbovej teplote.
- Zvyšky uchovávajte zakryté v chladničke až 4 dni.
- Chráňte pred mrazom.