Zemiakový šalát s kukuricou po francúzsku

Zemiakový šalát s kukuricou po francúzsku

Tento skvelý letný zemiakový šalát vo francúzskom štýle sa pripravuje z jarnej cibuľky, čerstvej kukurice a horčičnej zálievky s kôprom. Je ľahký a pikantný, skvelý na pláž, piknik aj na letné grilovačky.

INGREDIENCIA

  • 1 kg baby zemiakov
  • soľ a čierne korenie
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 1/4 šálky varených kukuričných zŕn (1 veľký kukuričný klas)
  • 1/2 šálky nakrájanej cibule
  • 1/2 šálky čerstvého kôpru, nasekaného

Na zálievku:

  • 2 a 1/2 lyžice hrubozrnnej horčice
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/4 lyžičky morskej soli
  • čierne korenie
  • 3 lyžice ryžového vínneho octu
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja

POSTUP

  • Opláchnite a vydrhnite zemiaky a nakrájajte na 0,5 cm plátky.
  • Pridajte ich do veľkého hrnca a zalejte studenou vodou.
  • Osoľte a priveďte do varu.
  • Akonáhle sa zemiaky varí, znížte teplotu na strednú a pokračujte vo varení po dobu 10–13 minút.
  • Zatiaľ čo sa zemiaky varia, pripravte si zálievku.
  • Pridajte horčicu, cesnak, soľ, korenie, ryžový ocot a jablkový ocot do mixovacej nádoby a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Pomaly pridávajte olivový olej a šľahajte.
  • Po uvarení zemiaky sceďte a prepláchnite studenou vodou.
  • Osušené zemiaky pridajte ich do veľkej servírovacej misy.
  • Dochuťte soľou a čiernym korením a 1 lyžicou jablčného octu.
  • Pridajte kukuricu, jarnú cibuľku a kôpor.
  • Zalejte zálievkou a premiešajte.
  • Ochutnajte a dochuťte soľou a korením.
  • Chlaďte 1 hodinu alebo dlhšie, aby zemiaky nasiakli viac chuti zálievky.
  • Podávajte vychladené alebo pri izbovej teplote.
  • Zvyšky uchovávajte zakryté v chladničke až 4 dni.
  • Chráňte pred mrazom.
Zeleninový šalát v mise.
www.eatwellenjoylife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.