Zemiakový šalát s šalotkovo-petržlenovou zálievkou

Zemiakový šalát s šalotkovo-petržlenovou zálievkou

V jednoduchosti je krása a to presne potvrdzuje nasledujúci recept. Zemiaky premiešané so zálievkou z octu, horčice, šalotky a petržlenovej vňate sú ľahké a pritom tak dobré! Podávajte ich ako nevšednú prilohu alebo ako ľahkú večeru.

Ingrediencie

  • 1 kg nových zemiakov, olúpaných
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 6 lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 3 malé šalotky, veľmi jemne nasekané
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate, nasekané nahrubo

Postup

  1. Zemiaky uvarte v osolenej vode domäkka.
  2. Sceďte a nechajte mierne vychladnúť.
  3. Vyšľahajte horčicu s octom a pomaly prilievajte olivový olej.
  4. Pridajte nakrájanú šalotku a petržlenovú vňať a dobre ochuťte morskou soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  5. Uvarené zemiaky rozkrojte napoly a ozdobte šalotkovo-petržlenovou zálievkou.
Zemiaky premiešané so zálievkou z octu, horčice, šalotky a petržlenovej vňate servírované na tanieri.
www.jamieoliver.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.