V jednoduchosti je krása a to presne potvrdzuje nasledujúci recept. Zemiaky premiešané so zálievkou z octu, horčice, šalotky a petržlenovej vňate sú ľahké a pritom tak dobré! Podávajte ich ako nevšednú prilohu alebo ako ľahkú večeru.
Ingrediencie
- 1 kg nových zemiakov, olúpaných
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 2 lyžice bieleho vínneho octu
- 6 lyžíc extra panenského olivového oleja
- 3 malé šalotky, veľmi jemne nasekané
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate, nasekané nahrubo
Postup
- Zemiaky uvarte v osolenej vode domäkka.
- Sceďte a nechajte mierne vychladnúť.
- Vyšľahajte horčicu s octom a pomaly prilievajte olivový olej.
- Pridajte nakrájanú šalotku a petržlenovú vňať a dobre ochuťte morskou soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Uvarené zemiaky rozkrojte napoly a ozdobte šalotkovo-petržlenovou zálievkou.