10 perfektných receptov so zemiakmi, ktoré vás nesmú minúť! Aký vyskúšate ako prvý?

Bez zemiakov by sme sa v našej kuchyni len ťažko obišli.

V súčasnej dobe u nás existuje nespočet receptov zo zemiakov a tie najlepšie sme vybrali práve tu pre vás.

Vyskúšajte ich a uvidíte, že si pochutnáte!

Typy zemiakov a ako ich použiť v kuchyni

Pečené : Odroda Russet Burbank sú klasikou na pečenie, ale možno upiecť akékoľvek iné zemiaky.

Polievka : Do polievky použite voskové zemiaky (malé biele alebo červené zemiaky), pretože si zachovajú svoj tvar.

Hranolčeky : Väčšina hranolčekov sa vyrába z červenohnedých zemiakov.

Zemiaky alebo placky : Russet Burbank sú tiež ideálne, pretože držia pohromade lepšie ako voskové odrody.

Kaša : Škrobové (červenohnedé) tvoria najnadýchanejšiu zemiakovú kašu, ale možno použiť akúkoľvek ľubovoľnú odrodu.

Zemiakový šalát : Voskové odrody sú najlepšie, pretože sa nerozpadajú.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.