Bez zemiakov by sme sa v našej kuchyni len ťažko obišli.
V súčasnej dobe u nás existuje nespočet receptov zo zemiakov a tie najlepšie sme vybrali práve tu pre vás.
Vyskúšajte ich a uvidíte, že si pochutnáte!
Naše recepty
Typy zemiakov a ako ich použiť v kuchyni
Pečené : Odroda Russet Burbank sú klasikou na pečenie, ale možno upiecť akékoľvek iné zemiaky.
Polievka : Do polievky použite voskové zemiaky (malé biele alebo červené zemiaky), pretože si zachovajú svoj tvar.
Hranolčeky : Väčšina hranolčekov sa vyrába z červenohnedých zemiakov.
Zemiaky alebo placky : Russet Burbank sú tiež ideálne, pretože držia pohromade lepšie ako voskové odrody.
Kaša : Škrobové (červenohnedé) tvoria najnadýchanejšiu zemiakovú kašu, ale možno použiť akúkoľvek ľubovoľnú odrodu.
Zemiakový šalát : Voskové odrody sú najlepšie, pretože sa nerozpadajú.