Zemiaky pečené s cuketou a syrom Roquefort

Zemiaky pečené s cuketou a syrom Roquefort

Užite si tento jednoduchý recept na zapekanú zeleninu s úžasným syrom Roquefort, ktorý pokrmu dodáva úplne nový rozmer. Pripravte si ho ako večeru kedykoľvek počas týždňa!

Čo budete potrebovať

  • 400 g zemiakov nakrájaných na tenké plátky
  • 2 cukety, nakrájané na tenké plátky
  • 4 lyžice rozdrobeného syra Roquefort
  • 2 lyžice crème fraîche
  • 2 lyžice gréckeho jogurtu
  • cca 2 šálky mlieka
  • tymian
  • soľ a korenie

Postup

  • Do hrnca pridajte zemiaky a zalejte dostatočným množstvom mlieka, aby boli zemiaky zakryté, nechajte variť asi 5 minút, ale stále musia byť tuhé.
  • Pridajte cuketu a varte ďalšie 3 minúty.
  • Zložte zo sporáka a sceďte.
  • Vložte zemiaky a cuketu do hlbokej misky a pridajte soľ a korenie.
  • V miske zmiešajte syr Roquefort, jogurt, crème fraîche a tymian.
  • Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  • Do ramekinov naložte zeleninu, potom pridajte lyžicu jogurtovo-syrovej zmesi, potom pokračuje ďalšou vrstvou zeleniny a nakoniec ďalšou vrstvou jogurtovo-syrovej zmesi.
  • Pečte v predhriatej rúre na 190 stupňov Celzia po dobu asi 20-25 minút.
  • Dobrú chuť!
Zapekaná zelenina s roquefortom v ramekine.
www.citronetvanille.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.