Užite si tento jednoduchý recept na zapekanú zeleninu s úžasným syrom Roquefort, ktorý pokrmu dodáva úplne nový rozmer. Pripravte si ho ako večeru kedykoľvek počas týždňa!
Čo budete potrebovať
- 400 g zemiakov nakrájaných na tenké plátky
- 2 cukety, nakrájané na tenké plátky
- 4 lyžice rozdrobeného syra Roquefort
- 2 lyžice crème fraîche
- 2 lyžice gréckeho jogurtu
- cca 2 šálky mlieka
- tymian
- soľ a korenie
Postup
- Do hrnca pridajte zemiaky a zalejte dostatočným množstvom mlieka, aby boli zemiaky zakryté, nechajte variť asi 5 minút, ale stále musia byť tuhé.
- Pridajte cuketu a varte ďalšie 3 minúty.
- Zložte zo sporáka a sceďte.
- Vložte zemiaky a cuketu do hlbokej misky a pridajte soľ a korenie.
- V miske zmiešajte syr Roquefort, jogurt, crème fraîche a tymian.
- Osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Do ramekinov naložte zeleninu, potom pridajte lyžicu jogurtovo-syrovej zmesi, potom pokračuje ďalšou vrstvou zeleniny a nakoniec ďalšou vrstvou jogurtovo-syrovej zmesi.
- Pečte v predhriatej rúre na 190 stupňov Celzia po dobu asi 20-25 minút.
- Dobrú chuť!