Zemiaky pečené s mletým mäsom a zeleninou

Zemiaky pečené s mletým mäsom a zeleninou

Vynikajúce a sýte jedlo, ktoré uspokojí vaše chuťové bunky. Navyše je plné zeleniny, takže je vhodné aj pre deti.

Čo budete potrebovať

  • 400 g varených zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 500 g mixu mletého mäsa
  • 2 lyžičky mletej papriky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 cuketa
  • 1 lyžica masla
  • 250 g zelených fazuliek
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​korenie
  • 200 g strúhaného syra Gruyere

Postup

  • Zemiaky, papriku a cuketu nakrájajte na malé kocky, cibuľu olúpte, nakrájajte nadrobno a orestujte na oleji.
  • Pridajte mleté ​​mäso a restujte, kým sa nebude drobiť.
  • Vmiešajte paradajkový pretlak a petržlenovú vňať a dochuťte soľou, korením a paprikou.
  • Mleté mäso vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Na zvyšnom oleji spolu s maslom orestujte kocky zemiakov, papriky a cukety a varte asi 5 minút.
  • Zelené fazuľky prepláchnite, osušte a varte vo vriacej osolenej vode asi 10 minút.
  • Sceďte, prepláchnite pod studenou vodou a nechajte odkvapkať.
  • Zapekaciu misu vymažte tukom a navrstvite dovnútra zeleninu a mäso.
  • Posypte syrom a pečte v rúre predhriatej na 220 °C asi 20 minút.
  • Vyberte z rúry a podávajte.
Zapekaná zelenina s mletým mäsom a syrom v zapekacej miske.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.