Zemiaky plnené syrom

Zemiaky plnené syrom

Tieto špeciálne plnené pečené zemiaky sú hitom vo všetkých vekových kategóriách. Ochutnajte ich sami! Podávajte ich ako prílohu k dokonalým hovädzím roládam , ktoré si môžete pripraviť podľa nás.

Čo budeme potrebovať

  • 3 veľké zemiaky
  • 1 lyžička repkového oleja
  • 50 g nakrájanej zelenej cibule
  • 100 g masla (nakrájaného na kocky)
  • 125 ml smotany na varenie
  • 125 g kyslej smotany
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky bieleho korenia
  • 200 g strúhaného syra čedar
  • paprika

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Zemiakom prepichajte šupku. V prípade potreby potrite olejom.
  • Pečte do mäkka, 50-75 minút.
  • Až vychladnú, rozrežte každý zemiak pozdĺžne napoly.
  • Vydlabajte dužinu a nechajte tenkú škrupinu.
  • Znížte teplotu rúry na 180 °C.
  • V malej panvici orestujte cibuľu na 30 g masla, kým nezmäkne.
  • Vo veľkej mise roztlačte zemiakovú dužinu.
  • Vmiešajte orestovanú cibuľu, smotanu, kyslú smotanu, soľ a korenie.
  • Primiešajte syr. Naplňte zemiakové škrupiny.
  • Zemiaky položte na plech. Rozpustite zvyšné maslo a pokvapkajte ním zemiaky.
  • Zemiaky posypte paprikou. Pečte asi 20 minút.
Upečený zemiak domäkka, naplnená roztečeným syrom.
Zdroj: kalofagas.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.