Tieto špeciálne plnené pečené zemiaky sú hitom vo všetkých vekových kategóriách. Ochutnajte ich sami! Podávajte ich ako prílohu k dokonalým hovädzím roládam , ktoré si môžete pripraviť podľa nás.
Čo budeme potrebovať
- 3 veľké zemiaky
- 1 lyžička repkového oleja
- 50 g nakrájanej zelenej cibule
- 100 g masla (nakrájaného na kocky)
- 125 ml smotany na varenie
- 125 g kyslej smotany
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky bieleho korenia
- 200 g strúhaného syra čedar
- paprika
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Zemiakom prepichajte šupku. V prípade potreby potrite olejom.
- Pečte do mäkka, 50-75 minút.
- Až vychladnú, rozrežte každý zemiak pozdĺžne napoly.
- Vydlabajte dužinu a nechajte tenkú škrupinu.
- Znížte teplotu rúry na 180 °C.
- V malej panvici orestujte cibuľu na 30 g masla, kým nezmäkne.
- Vo veľkej mise roztlačte zemiakovú dužinu.
- Vmiešajte orestovanú cibuľu, smotanu, kyslú smotanu, soľ a korenie.
- Primiešajte syr. Naplňte zemiakové škrupiny.
- Zemiaky položte na plech. Rozpustite zvyšné maslo a pokvapkajte ním zemiaky.
- Zemiaky posypte paprikou. Pečte asi 20 minút.