Zemiaky s cesnakom a parmezánom v smotanovej omáčke

Zemiaky s cesnakom a parmezánom v smotanovej omáčke

Užite si túto jednoduchú a pritom úplne luxusnú prílohu, ktorá sa skvele hodí napríklad k pečenému mäsu akéhokoľvek druhu.

Ingrediencie

  • 700 g nových zemiakov, očistených
  • 2 a 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 šálky masla
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 1 hrnček kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky 12% smotany
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu
  • 1/8 lyžičky kajenského korenia
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať
  • soľ a čerstvé čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Pridajte zemiaky do hrnca a zalejte 2 litre studenej vody.
  2. Vmiešajte soľ.
  3. Priveďte do varu na vysokom plameni.
  4. Akonáhle sa voda začne variť, znížte plameň a zemiaky varte odkryté 13–15 minút alebo kým nezmäknú.
  5. Neprevarujte, alebo sa rozpadnú.
  6. Ihneď sceďte a dajte bokom.
  7. Zatiaľ čo sa zemiaky varia, pripravte si smotanovú omáčku.
  8. Vo veľkej panvici rozpustite na strednom plameni maslo.
  9. Pridajte cesnak a restujte za častého miešania, kým nebude voňavý, asi 30 sekúnd.
  10. Vmiešajte múku a varte do svetlo zlatistej farby, asi minútu.
  11. Postupne zašľahajte kurací vývar a za stáleho šľahania varte do mierneho zhustnutia.
  12. Vmiešajte smotanu, kajenské korenie a parmezán.
  13. Dochuťte soľou a korením, podľa chuti.
  14. Zmes nechajte zhustnúť.
  15. Pokiaľ je príliš hustá, pridajte podľa potreby viac mlieka.
  16. Premiešajte varené zemiaky so smotanovou omáčkou.
  17. Pred podávaním ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cesnakovo-syrová smotanová omáčka so zemiakmi a čerstvými bylinkami v panvici.
www.littlebroken.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.