Pochutnajte si na jedinečnom recepte, ktorý kombinuje chuť zemiakov a kapusty v jednej lahodnej placky. Všetko je zdravé a fit, vďaka tomu, že sú pripravené v rúre. Môžete ich podávať ako predjedlo alebo prílohu k ďalším diétnym receptom, ako sú nízkokalorické polievky .
Čo budeme potrebovať
- 2 červené zemiaky (ošúpané, nakrájané na kúsky)
- 200 g zelenej kapusty (nakrájané)
- 20 g čerstvej petržlenovej vňate (jemne nasekané)
- 50 g múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička sušenej mletej cibule
- 2 vajcia
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
Postup
- Do malého hrnca pridajte zemiaky a podlejte vodou a začnite variť.
- Priveďte ich do varu a varte do mäkka asi 20 minút.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Dobre sceďte a roztlačte do hladkej textúry. Nechajte vychladnúť.
- Odstráňte vonkajšie listy kapusty, rozkrojte ich napoly a kapustu odstráňte jadrovníkom.
- Nasekajte ho v kuchynskom mixéri.
- Kapustu dajte do veľkej misy a dajte bokom.
- Keď sú zemiaky uvarené, pridajte ich k kapuste.
- Pridajte petržlenovú vňať, múku, prášok do pečiva, sušenú cibuľu, vajcia, soľ, korenie.
- Všetko dobre premiešajte.
- Vyložte papierom na pečenie.
- Na plech umiestnite asi dve polievkové lyžice zmesi na zemiakové placky, aby ste zakryli celý plech.
- Vložte plech do rúry a nechajte piecť asi 40 minút, kým zemiakové placky s kapustou nie sú zlatisté.