Sýte, voňavé a chutné zemiakové placky s jačmennými krúpami a údenou krkovičkou zachutnajú celej vašej rodine. Máte ich pripravené za chvíľku, nepotrebujete na ne žiadne zložité ingrediencie a ešte si pochutnáte!
Čo budete potrebovať
- 5 väčších zemiakov
- 1 šálka jačmenných krúp
- 200 g údené krkovičky
- 2 vajcia
- 4 lyžice hladkej múky
- soľ, mleté korenie, majorán podľa chuti
- bravčová masť alebo rastlinný olej na vyprážanie
Postup
- Krúpy uvarte do mäkka, zlejte a nechajte vychladnúť.
- Zemiaky očistite a spolu s cesnakom nastrúhajte na hrubom strúhadle.
- Do zemiakov pridajte vychladnuté krúpy, vajíčka, múku, soľ, korenie a majoránku.
- Údenú krkovicu nakrájajte na drobné kocky a všetko spolu dobre premiešajte.
- Na panvicu pridajte bravčovú masť alebo olej a nechajte rozohriať.
- Potom zo zmesi tvarujte menšie placky, ktoré smažte z oboch ctrán do zlatista.
- Nechajte si chutiť!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie na najlepšie panvičky Woll . Jedná sa o luxusný set panvíc na rôzne účely, ktoré sú schopné dosiahnuť naozaj skvelé výsledky. Kto vyhral v našom porovnaní?