Zemiaky v parnom hrnci

Zemiaky v parnom hrnci

Existuje jednoduchšia a chutnejšia príloha ako zemiaky s maslom? Za mňa určite nie!

Ingrediencie

  • 500g nových malých zemiakov
  • 300ml vlažnej vody
  • soľ
  • lyžice masla
  • hŕstka čerstvej petržlenu alebo kôpru

Postup

  • Vodu nalejte do naparovacej nádoby parného hrnca.
  • Zemiaky opláchnite, šupku nechajte.
  • Vložte zemiaky do nádoby na naparovanie a zľahka ich osoľte.
  • Parný hrniec zaklopte pokrievkou a zapnite.
  • Zemiaky varte v pare približne 20 minút a priebežne skúšajte ich mäkkosť.
  • Až budú zemiaky mäkké, vyberte ich z naparovacej nádoby do misy.
  • Následne pridajte lyžicu masla spolu s petržlenom alebo kôprom, premiešajte a môžete podávať ako chutnú prílohu.
malé zemiaky s kôprom
zdroj: pixabay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.