Existuje jednoduchšia a chutnejšia príloha ako zemiaky s maslom? Za mňa určite nie!
Ingrediencie
- 500g nových malých zemiakov
- 300ml vlažnej vody
- soľ
- lyžice masla
- hŕstka čerstvej petržlenu alebo kôpru
Postup
- Vodu nalejte do naparovacej nádoby parného hrnca.
- Zemiaky opláchnite, šupku nechajte.
- Vložte zemiaky do nádoby na naparovanie a zľahka ich osoľte.
- Parný hrniec zaklopte pokrievkou a zapnite.
- Zemiaky varte v pare približne 20 minút a priebežne skúšajte ich mäkkosť.
- Až budú zemiaky mäkké, vyberte ich z naparovacej nádoby do misy.
- Následne pridajte lyžicu masla spolu s petržlenom alebo kôprom, premiešajte a môžete podávať ako chutnú prílohu.