Zemiaky v tlakovom hrnci

Zemiaky v tlakovom hrnci

Teraz si predstavíme recept na výbornú prílohu k akémukoľvek pokrmu. Bambory si môžete pripraviť aj na spôsob gratinovaných. Stačí ich pred zaklopením hrnca poliať trochou smotany a posypať syrom.

Ingrediencie

  • 1kg olúpaných zemiakov
  • 2 lyžice masla
  • Soľ, rasca, korenie podľa chuti

Postup

  • Ošúpané zemiaky nakrájajte na tenké plátky (asi 0,5 cm).
  • V papiniaku rozohrejte maslo a potom pridajte nakrájané zemiaky.
  • Bambory potom osoľte, okoreňte, okmínujte či posypte korením, ktoré máte najradšej.
  • Všetko riadne premiešajte, aby zemiaky boli obalené maslom a korením zo všetkých strán.
  • Zaklopte hrniec a pečte na strednom plameni.
  • Papiňák by mal začať syčať, tak ho stlmte na najnižší plameň a potom dopekajte ešte 5 minút.

Pokiaľ pridávate smotanu so syrom, smotanu prilejte ihneď pred pečením a syrom posypte akonáhle začne papiňák syčať.

Opečené zemiaky posypané petržlenovou vňaťou
Zdroj: eatwell101.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.