Zemiaky z cukety na panvici

Zemiaky z cukety na panvici

Tu je šikovný spôsob, ako prinútiť deti, aby jedli zeleninu. Tieto všestranné cuketové placky sa tiež skvele podávajú ako príloha k lahodným závitkom z kuracieho mäsa alebo aj samostatné hlavné jedlo.

Čo budeme potrebovať

  • 400 g cukety
  • 75 g múky
  • 40 g parmezánu (jemne nastrúhaného)
  • 3 šalotky (nakrájané na tenké plátky)
  • 1 vajce
  • 30 g petržlenu
  • 2 lyžičky oregana
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžica olivového oleja

Postup

  • Cuketu nastrúhame nahrubo.
  • Dajte do sitka a vytlačte z nej čo najviac prebytočnej vody.
  • Preložte do misky. Vmiešame múku, kypriaci prášok, parmezán, šalotku, vajcia, petržlen, oregano, soľ a muškátový oriešok.
  • Zahrejte 1 lyžičku olivového oleja na nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu.
  • Na panvicu dajte tri porcie cuketovej zmesi.
  • Varte cca 2 minúty z každej strany, aby boli zemiakové placky dozlatista a prepečené.

Pokiaľ nemáte doma kvalitnú nepriľnavú panvicu, potom sa do vyprážania nepúšťajte. Nepodarí sa vám zemiakové placky z cukety dobre otočiť a zničíte ich tvar. Ak, ale chcete mať po ruke kvalitnú panvičku, ktorá nič neprichytí, potom sa pozrite na našu recenziu panvíc Tefal !

Chrumkavé placky z cukety navrstvené na sebe.
Zdroj: willcookforsmiles.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.