Tu je šikovný spôsob, ako prinútiť deti, aby jedli zeleninu. Tieto všestranné cuketové placky sa tiež skvele podávajú ako príloha k lahodným závitkom z kuracieho mäsa alebo aj samostatné hlavné jedlo.
Čo budeme potrebovať
- 400 g cukety
- 75 g múky
- 40 g parmezánu (jemne nastrúhaného)
- 3 šalotky (nakrájané na tenké plátky)
- 1 vajce
- 30 g petržlenu
- 2 lyžičky oregana
- 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžica olivového oleja
Postup
- Cuketu nastrúhame nahrubo.
- Dajte do sitka a vytlačte z nej čo najviac prebytočnej vody.
- Preložte do misky. Vmiešame múku, kypriaci prášok, parmezán, šalotku, vajcia, petržlen, oregano, soľ a muškátový oriešok.
- Zahrejte 1 lyžičku olivového oleja na nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu.
- Na panvicu dajte tri porcie cuketovej zmesi.
- Varte cca 2 minúty z každej strany, aby boli zemiakové placky dozlatista a prepečené.
Pokiaľ nemáte doma kvalitnú nepriľnavú panvicu, potom sa do vyprážania nepúšťajte. Nepodarí sa vám zemiakové placky z cukety dobre otočiť a zničíte ich tvar. Ak, ale chcete mať po ruke kvalitnú panvičku, ktorá nič neprichytí, potom sa pozrite na našu recenziu panvíc Tefal !