Zemiaky z mikrovlnnej rúry so slaninou a syrom

Zemiaky z mikrovlnnej rúry so slaninou a syrom

Pečenie zemiakov v rúre chvíľu trvá, ale pokiaľ vás naháňa čas, môžete na ich prípravu pokojne použiť mikrovlnnú rúru a výsledok bude aj tak luxusný.

Ingrediencie

  • 1 veľký zemiakov, umytý a vydrhnutý
  • 1 lyžica oleja
  • soľ, podľa chuti
  • 2 plátky slaniny
  • ¼ šálky strúhaného syra čedar
  • kyslá smotana, na podávanie
  • čerstvá pažítka, na podávanie

Postup

  1. Vidličkou prepichnite do zemiaka dierky, potom ju potrite olejom a soľou.
  2. Plátky slaniny položte na rovnaký tanier ako zemiaky, vložte do mikrovlnnej rúry na 7-9 minút, kým slanina nie je chrumkavá a zemiaky mäkké.
  3. Dávajte pozor, aby sa slanina nepripálila.
  4. Po vychladnutí slaninu rozdrobte.
  5. Zemiaku rozkrojte napoly a potom pomocou vidličky našuchorte vnútro.
  6. Navrch nasypte syr a potom dajte na ďalších 30 sekúnd do mikrovlnky.
  7. Ozdobte kyslú smotanu, kúsky drvenej slaniny a pažítkou.
  8. Užite si to!
Zemiaka so syrom, ozdobená slaninou, kyslou smotanou a pažítkou, servírovaná na tanieriku.
www.buzzfeed.com

Hľadáte aj ďalšie výborné krevetové recepty ? Poradíme vám, ako na nich!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.