Kto by nemiloval syr! A čo také zemiaky zapečené s hromadou lahodného syra a posypané čerstvým tymianom? Mňam!
INGREDIENCIA
- 1,5 kg zemiakov
- 160 ml mlieka
- 185 ml smotany na šľahanie
- 1/3 šálky majonézy
- 1 a 1/2 lyžičky čerstvého tymiánu
- 2 veľké prelisované strúčiky cesnaku
- 3/4 lyžičky soli
- čierne korenie
- 200 g strúhaného syra
- 100 g strúhanej mozzarelly
POSTUP
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky necelé 2 cm.
- Nakrájané zemiaky dajte do väčšej misy a pridajte všetky ostatné ingrediencie okrem mozzarelly.
- Premiešajte a rozprestrite do zapekacej misy.
- Prikryte alobalom a pečte 60 minút alebo kým zemiaky nezmäknú.
- Zložte alobal, posypte mozzarellou a dajte ešte na 25 minút zapiecť dozlatista.
- Syrové zemiaky vyberte z rúry a nechajte chvíľu oddýchnuť.
- Servírovať ich môžete posypané tymiánom.