Žemľovka s jablkami a pudingom

Žemľovka s jablkami a pudingom

Už ste niekedy ochutnali žemľovku s pudingom? Mňamka!

INGREDIENCIA

  • 1 veľká veka
  • 1 liter mlieka
  • 1 vajce
  • 4 olúpané jablká
  • 1 puding vanilkový
  • 1 1/2 balenia vanilkového cukru
  • cukor kryštál podľa chuti
  • lyžička škorice
  • ½ lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry

POSTUP

  1. Uvaríme si vanilkový puding z 0,5 l mlieka a 2-3 lyžicou cukru.
  2. Nastrúhame si jablká, ktoré zmiešame s vanilkovým cukrom. škoricou a lyžicou cukru.
  3. Veku si pokrájame na plátky a vložíme do väčšej nádoby vedľa seba (napr. na pekáč).
  4. Do zvyšného mlieka pridáme jedno vajce, 1 lyžicu cukru, citrónovú kôru a rozmiešame.
  5. Zalejeme tým veku. Zapekaciu misu si vytrieme maslom.
  6. Do zapekacej misy naukladáme prvú polovicu namočenej veky, na to pridáme postrúhané jablká, polejeme uvareným pudingom.
  7. Nakoniec príde druhá polovica veky.
  8. Žemľovku dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry.
  9. Pečieme na 170 stupňov asi 25 minút.
  10. Pečieme kým povrch žemlovky nie je upečený do zlatohneda.
  11. Vychladnutú žemľovku pocukrujeme práškovým cukrom.
Zemlbába s pudingom a jablkami.
justataste.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.