Už ste niekedy ochutnali žemľovku s pudingom? Mňamka!
INGREDIENCIA
- 1 veľká veka
- 1 liter mlieka
- 1 vajce
- 4 olúpané jablká
- 1 puding vanilkový
- 1 1/2 balenia vanilkového cukru
- cukor kryštál podľa chuti
- lyžička škorice
- ½ lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
POSTUP
- Uvaríme si vanilkový puding z 0,5 l mlieka a 2-3 lyžicou cukru.
- Nastrúhame si jablká, ktoré zmiešame s vanilkovým cukrom. škoricou a lyžicou cukru.
- Veku si pokrájame na plátky a vložíme do väčšej nádoby vedľa seba (napr. na pekáč).
- Do zvyšného mlieka pridáme jedno vajce, 1 lyžicu cukru, citrónovú kôru a rozmiešame.
- Zalejeme tým veku. Zapekaciu misu si vytrieme maslom.
- Do zapekacej misy naukladáme prvú polovicu namočenej veky, na to pridáme postrúhané jablká, polejeme uvareným pudingom.
- Nakoniec príde druhá polovica veky.
- Žemľovku dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry.
- Pečieme na 170 stupňov asi 25 minút.
- Pečieme kým povrch žemlovky nie je upečený do zlatohneda.
- Vychladnutú žemľovku pocukrujeme práškovým cukrom.