Skvelé jedlo proti artritíde. Jedným z najúžasnejších účinkov žihľavy je jej schopnosť čistiť organizmus od usadenín kyseliny močovej, odvádzať žlčové usadeniny z ciest žlčovodov a zlepšovať činnosť pečene, vďaka čomu sa organizmus môže zbaviť jedovatých látok a posilniť žalúdok.
Čo budeme potrebovať
- 500 gramov čerstvých žihľav
- 1 cibuľa
- 220 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
- soľ
- korenie
- olivový olej
- 1 vajce na každú porciu
- kyslá smotana
Postup
- Opláchnite žihľavy pod vodou, aby ste ich očistili.
- Cibuľu nakrájame na jemné kocky a speníme na olivovom oleji.
- Cibuľu zalejte vývarom a pridajte žihľavy.
- Všetko necháme dusiť asi 10 minút pod pokrievkou. Občas premiešajte, kým všetky listy neovadnú.
- Osoľte, okoreňte a všetko rozmixujte.
- Podľa potreby dolaďte kyslou smotanou.
- Špenát môžete podávať so sadeným vajcom a zemiakmi.