Čo iné ako jablká so škoricou by vám mohlo spríjemniť chladné zimné rána. Táto lahodná jablčnoškoricová pohánková kaša je jednoduchá na prípravu a ako raňajky si ju úplne vychutnáte.
Čo budeme potrebovať
Na kašu
- 250 g pohánkovej krupice
- 250 ml sójového mlieka
- Štipka soli
- Lyžička škorice
- Lyžička vanilkového extraktu
- Celé jablko
Na ozdobu
- Lyžica kokosového jogurtu
- 4 lyžice mandľového masla
- Jablko
- Lyžica pražených lieskových orechov
Postup
- Pohánku si prepláchneme pod studenou vodou a necháme ju odkvapkať
- Mlieko si v hrnci privedieme do varu a zľahka osolíme
- Potom pridáme odkvapkanú pohánku
- Prisypeme škoricu, vanilkový extrakt a nestrúhané jablko
- Kašu varíme na miernu teplotu asi 8 minút
- Potom hrniec zložíme z platne a prikrytý hrniec necháme ďalších 10 minút odpočívať, kým sa zvyšok tekutiny nevsiakne
- Pohánkovú kašu ihneď podávame
- Pred samotným podávaním ju ešte dozdobíme kokosovým jogurtom, mandľovým maslom, nakrájaným jablkom a opraženými orieškami
Kaša v chladničke vydrží až 3 dni .