Zimná kaša s pohánkou, jablkami a škoricou

Zimná kaša s pohánkou, jablkami a škoricou

Čo iné ako jablká so škoricou by vám mohlo spríjemniť chladné zimné rána. Táto lahodná jablčnoškoricová pohánková kaša je jednoduchá na prípravu a ako raňajky si ju úplne vychutnáte.

Čo budeme potrebovať

Na kašu

  1. 250 g pohánkovej krupice
  2. 250 ml sójového mlieka
  3. Štipka soli
  4. Lyžička škorice
  5. Lyžička vanilkového extraktu
  6. Celé jablko

Na ozdobu

  1. Lyžica kokosového jogurtu
  2. 4 lyžice mandľového masla
  3. Jablko
  4. Lyžica pražených lieskových orechov

Postup

  1. Pohánku si prepláchneme pod studenou vodou a necháme ju odkvapkať
  2. Mlieko si v hrnci privedieme do varu a zľahka osolíme
  3. Potom pridáme odkvapkanú pohánku
  4. Prisypeme škoricu, vanilkový extrakt a nestrúhané jablko
  5. Kašu varíme na miernu teplotu asi 8 minút
  6. Potom hrniec zložíme z platne a prikrytý hrniec necháme ďalších 10 minút odpočívať, kým sa zvyšok tekutiny nevsiakne
  7. Pohánkovú kašu ihneď podávame
  8. Pred samotným podávaním ju ešte dozdobíme kokosovým jogurtom, mandľovým maslom, nakrájaným jablkom a opraženými orieškami

Kaša v chladničke vydrží až 3 dni .

Zdravá zimná raňajková kaša plná pohánky, jabĺk, škorice a orieškov.
Zdroj: onegreenplanet.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.