Zimný guláš z hovädzieho pupka

Zimný guláš z hovädzieho pupka

Guláš si našiel svojich fanúšikov po celom svete a má to svoj dôvod. Uvarte si jeho luxusnú verziu s mäsom z hovädzieho pupka.

Ingrediencie

  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 600 g hovädzí pupok (flank steak) nakrájaný na väčšie kusy
  • 2 nasekané cibule
  • 4 mrkvy nakrájané na tenké plátky
  • 2 červené papriky nakrájané na tenké plátky
  • 2 šálky červeného vína
  • 2 šálky konzervovaných paradajok
  • 4 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • soľ
  • korenie
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička rasce
  • čerstvá petržlenová vňať
  • jogurt (na servírovanie)

Postup

  1. Rozpáľte na panvici olej, pridajte nakrájané hovädzie mäso, prikryte ho pokrievkou a varte 20 minút.
  2. Pridajte cibuľu, mrkvu a papriku.
  3. Prilejte červené víno a priveďte ho do varu.
  4. Zakryte vekom a varte 15 minút.
  5. Pridajte konzervované paradajky a cesnak a 1 – 2 minúty miešajte.
  6. Nakoniec do omáčky vložte zemiaky a dochuťte soľou, korením, paprikou a rascou.
  7. Zakryte vekom a varte 20 minút.
  8. Pokrm servírujeme s petržlenovou vňaťou a jogurtom!
Zimný guláš z hovädzieho flank steaku v hrnci na drevenej doske
www.sodelicious.recipes

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.