Zimný šalát z pečenej zeleniny

Zimný šalát z pečenej zeleniny

Aj šalát môže byť delikatesa! Neveríte? Potom vyskúšajte nasledujúci recept na jednoduchý šalát z pečenej zeleniny s dresingom z javorového sirupu a tahini.

INGREDIENCIA

  • 8 šálok (800 g) nakrájaného kelu
  • 2 a 1/2 šálky (500 g) olúpané a na kocky nakrájané maslové tekvice
  • 1 a 1/2 šálky (165 g) na tenké plátky nakrájané baby karotky
  • 3 šálky (264 g) na štvrtky nakrájaného ružičkového kelu
  • 1 polievková lyžica (15 ml) olivového oleja
  • ½ šálky (65 g) pražených pekanových orechov, rozpolených alebo nakrájaných, plus viac podľa chuti
  • ½ šálky (65 g) sušených brusníc a viac podľa chuti

Na dresing:

  • ½ šálky (128 g) tahini pasty
  • 1 a ½ lyžice (22 ml) javorového sirupu
  • 2 lyžice (30 ml) citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • ⅛ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia

POSTUP

  • Rúru predhrejte na 200 ° Celzia a plech vymažte tukom alebo vyložte papierom na pečenie.
  • Pripravený kel dajte do veľkej misy.
  • Tekvicu, mrkvu a ružičkový kel rozložte na plech a pokvapkajte olivovým olejom.
  • Pomocou gumovej stierky zeleninu poriadne premiešajte v oleji.
  • Pečte 20-30 minút, kým zelenina nezmäkne (mrkva môže byť trochu nedopečená, ale to nevadí, pretože aj tak bude chutiť skvele).
  • Medzitým si zmiešajú ingrediencie na dresing.
  • Podľa potreby pridávajte vodu, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
  • Ku kelu pridajte asi 1/2 dresingu a premiešajte.
  • Nechajte kel chvíľu v dresingu odležať, zatiaľ čo sa zelenina pečie.
  • Ku kelu pridajte pečenú zeleninu, opražené pekanové orechy a brusnice a potom pridajte zvyšok dresingu.
  • Ak chcete, pridajte ďalšie pekanové orechy a sušené brusnice.
  • Servírujte!
Zeleninový šalát v dvoch misách s vedľa položenými vareškami.
www.sixvegansisters.com

Máme pre vás tiež 9 najlepších receptov na konzervovanie tekvice alebo ako si ju vychutnať po celý rok. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.