Patríte medzi tých, ktorí majú slabosť nielen pre kakao, ale aj pre čokoládu? V tom prípade je tento recept presne pre vás!
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 šálky nesladeného kakaového prášku
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1 šálka masla
- 3/4 šálky bieleho cukru
- 1/2 šálky hnedého cukru
- 2 vajcia
- 1/2 šálky rozpustenej horkej čokolády
- 2 Pl mlieka
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Náplň
- 3/4 šálky rozpustenej horkej čokolády
- 1/2 šálky práškového cukru
- 100 g tvarohu
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1 PL mlieka
Postup:
- Do mixéra dajte maslo a oba cukry. Vyšľahajte do podoby krému.
- Pridajte kakaový prášok, rozpustenú čokoládu, prášok do pečiva a soľ.
- Miešajte, kým sa všetko dôkladne nespojí.
- Po jednom zašľahajte vajcia a potom vmiešajte mlieko a vanilkový extrakt.
- Na záver pridajte múku a vypracujte v cesto.
- Cesto rozdeľte na dve časti a každú zvlášť zabaľte do potravinovej fólie.
- Vložte do chladničky a nechajte aspoň hodinu chladiť.
- Predhrejte rúru na 170 °C a vyložte dva plechy papierom na pečenie.
- Pracovnú plochu vysypte múkou a prvú časť cesta rozvaľkajte valčekom na plát s hrúbkou približne 3 mm.
- Vykrajovačom vykrájajte požadované tvary a odkladajte na plech.
- Rovnakým spôsobom spracujte aj druhú polovicu cesta, ale použite vykrajovače na linecké, s prázdnym stredom.
- Vianočné pečivo pečte 7-8 minút.
- Zatiaľ čo kakaové pečivo chladne, pripravte si náplň.
- V mise mixéra zmiešajte rozpustenú čokoládu, tvaroh, práškový cukor, vanilkový extrakt a mlieko. Mixujte, kým sa náplň nespojí a nedosiahne krémovú konzistenciu.
- Vzniknutou náplňou potom pečivo zlepte.
Nielen kakaový prášok, ale aj káva dodá vianočnému pečivu farbu aj chuť. Vykúzlite kávové pečivo , ktoré vám budú všetci závidieť!