Zlepované kakaové pečivo

Zlepované kakaové pečivo

Patríte medzi tých, ktorí majú slabosť nielen pre kakao, ale aj pre čokoládu? V tom prípade je tento recept presne pre vás!

Ingrediencie:

  • 1 a 1/2 šálky nesladeného kakaového prášku
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka masla
  • 3/4 šálky bieleho cukru
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky rozpustenej horkej čokolády
  • 2 Pl mlieka
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 čajovej lyžičky soli

Náplň

  • 3/4 šálky rozpustenej horkej čokolády
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 100 g tvarohu
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 PL mlieka

Postup:

  1. Do mixéra dajte maslo a oba cukry. Vyšľahajte do podoby krému.
  2. Pridajte kakaový prášok, rozpustenú čokoládu, prášok do pečiva a soľ.
  3. Miešajte, kým sa všetko dôkladne nespojí.
  4. Po jednom zašľahajte vajcia a potom vmiešajte mlieko a vanilkový extrakt.
  5. Na záver pridajte múku a vypracujte v cesto.
  6. Cesto rozdeľte na dve časti a každú zvlášť zabaľte do potravinovej fólie.
  7. Vložte do chladničky a nechajte aspoň hodinu chladiť.
  8. Predhrejte rúru na 170 °C a vyložte dva plechy papierom na pečenie.
  9. Pracovnú plochu vysypte múkou a prvú časť cesta rozvaľkajte valčekom na plát s hrúbkou približne 3 mm.
  10. Vykrajovačom vykrájajte požadované tvary a odkladajte na plech.
  11. Rovnakým spôsobom spracujte aj druhú polovicu cesta, ale použite vykrajovače na linecké, s prázdnym stredom.
  12. Vianočné pečivo pečte 7-8 minút.
  13. Zatiaľ čo kakaové pečivo chladne, pripravte si náplň.
  14. V mise mixéra zmiešajte rozpustenú čokoládu, tvaroh, práškový cukor, vanilkový extrakt a mlieko. Mixujte, kým sa náplň nespojí a nedosiahne krémovú konzistenciu.
  15. Vzniknutou náplňou potom pečivo zlepte.
Zlepované kakaové vianočné pečivo v tvare hviezdičiek.
zdroj: cookingandbeer.com

Nielen kakaový prášok, ale aj káva dodá vianočnému pečivu farbu aj chuť. Vykúzlite kávové pečivo , ktoré vám budú všetci závidieť!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.