Zlepované pečivo z mrkvy

Zlepované pečivo z mrkvy

Vynikajúce zlepované mrkvové pečivo náplňou zo smotanového syra! Skvele sa hodí nielen na Vianoce, ale aj Veľká noc.

INGREDIENCIA

  • 2 šálky (250 g) hladkej múky
  • 1 a ½ lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • ½ lyžičky mletého muškátového orieška
  • ½ lyžičky soli
  • ½ šálky (113 g) masla, izbovej teploty
  • ½ šálky (100 g) trstinového cukru
  • ½ šálky (100 g) kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a ½ šálky (180 g) jemne nastrúhanej mrkvy

Na polevu:

  • 1 šálka (226 g) smotanového syra, izbové teploty
  • ¼ šálky (56 g) masla, , izbové teploty
  • 1 a ½ šálky (187 g) preosiateho práškového cukru
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Dva plechy vyložte papierom na pečenie.
  • V stredne veľkej mise prešľahajte múku, jedlú sódu, prášok do pečiva, korenie a soľ.
  • Dajte bokom.
  • V mixéri vybaveným lopatkovým nástavcom ušľahajte maslo a cukry pri strednej rýchlosti, kým nebude zmes svetlá a nadýchaná.
  • Zoškrabnite steny misy a potom pridajte vajcia, jedno po druhom, a po každom pridaní dobre prešľahajte.
  • Vmiešajte vanilku.
  • Postupne pridávajte suché ingrediencie a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  • Vmiešajte nastrúhanú mrkvu.
  • Preneste cesto do vrecka na zdobenie s guľatou špičkou.
  • Vytlačte okrúhle časti cesta s priemerom asi 3 cm na jeden z pripravených plechov a rozmiestnite ich asi 2,5 cm od seba.
  • Prípadne môžete na prenesenie cesta použiť naberačku na zmrzlinu, ale vrecko je rýchlejšie a vytvára pekný okrúhly tvar.
  • Každú dávku pečte asi 12 minút, alebo pokiaľ nie sú sušienky po okrajoch ľahko zlaté.
  • Preneste plech na mriežku a nechajte sušienky 5 minút vychladnúť, potom vyberte sušienky na mriežku, aby úplne vychladli.
  • Opakujte so zvyškom cesta.
  • Smotanový syr a maslo vyšľahajte vo veľkej mise do hladka.
  • Pridajte práškový cukor a vanilku a šľahajte, kým nebude zmes krémová a bez hrudiek.
  • Preneste do vrecka na zdobenie opatreného špičkou.
  • Sušienky spojte do dvojíc podľa veľkosti a naplňte ich náplňou zo smotanového syra.
  • Uchovávajte v chladničke a pred podávaním ich nechajte ohriať na izbovú teplotu.
Plnené pečivo z mrkvy naskladané na sebe.
www.ifyougiveablondeakitchen.com

Premýšľate, ako ďalej môžete využiť lekvár? Vyskúšajte našich 10 luxusných receptov na buchty s lekvárom . Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.