Jeden z variantov na obľúbené linecké pečivo s jedinečným spôsobom prípravy!
Ingrediencie:
- 3 žĺtky
- 150 g hladkej múky
- 50 g práškového cukru
- 100 g zemiakového škrobu
- 150 g masla
- 1 vrecko vanilínu
- kôra z jedného bio citróna
- marmeláda podľa vlastného výberu
Postup:
- Najprv uvarte 3 vajcia, po uvarení ich olúpte a vyberte žĺtky.
- Žĺtky nadrobno rozdrobte a zmiešajte s cukrom múkou, maslom a kôrou z citróna.
- Vypracujte v cesto.
- Vzniknuté cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na 30 minút do chladničky.
- Cesto rozvaľkajte valčekom a vykrajovače vykrájajte požadované tvary na spodnú aj vrchnú časť zlepovaného žĺtkového pečiva.
- Vložte na plech s papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 170°C približne 15 minút dozlatista.
- Po upečení nechajte žĺtkové pečivo na plechu dobre vychladnúť.
- Potom vychladnutie zlepte marmeládou a prípadne posypte práškovým cukrom.
Ochutnajte aj ďalšie linecké pečivo ! S kakaom, orechmi či v dia podobe!