Zlepované syrovo-škvarkové pečivo

Zlepované syrovo-škvarkové pečivo

INGREDIENCIA

  • 150 g hladkej múky
  • 100 gramov mletých škvarkov
  • ½ lyžičky soli
  • 120 g masla
  • 1 žĺtok
  • 250 g chrenového smotanového syra
  • Čerstvý kôpor

POSTUP

  1. V mise zmiešame namleté škvarky s múkou a soľou.
  2. Pridáme zmäknuté maslo a žĺtok.
  3. Za pomoci ručného miesenia vytvoríme krehké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.
  4. Každú časť cesta zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odležať aspoň 30 minút.
  5. Cesto váľame na plát tenký približne 3 – 5 mm a za pomoci vykrajovačov s vianočnými motívmi tvoríme kolieska, hviezdičky a ďalšie obľúbené tvary. Minimálne polovica vykrojených tvarov nesmie mať vykrojený stred, pretože sa budú ešte potierať smotanovým syrom.
  6. Vykrojené škvarkové pečivo rozložíme na papierom na pečenie opatrený plech a pečieme pri 200 ° C približne 15 – 20 minút.
  7. Kôpor nakrájame na drobno. Malé množstvo kôpru si necháme bokom na finálne posypanie zlepovaných cukroviniek, zvyšok zmiešame s chrenovým smotanovým syrom.
  8. Nátierku vložíme do plniaceho vrecka a dávkujeme ju na polovicu cukroviniek bez vykrojeného stredu. To potom zlepíme s ďalším upečeným vianočným tvarom.
  9. Pred podávaním môžeme zlepované vianočné pečivo posypať čerstvým kôprom.

INGREDIENCIA

  • 100 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 100 g mäkkého masla
  • 150 g parmezánu
  • 6 čiernych olív
  • 1 štipka soli
  • korenie
  • zmes talianskej bylinky alebo sušené oregano, bazalka a rozmarín

POSTUP

  1. Predhrejeme si rúru na 200 °C
  2. Olivy nakrájame na drobné kúsky.
  3. Do misy dáme múku, parmezán, soľ, olivy, mäkké maslo, bylinky, žĺtok a pekne dohladka vyhnite cesto.
  4. Valčekom rozvaľkáme cesto na hrúbku približne ½ cm.
  5. Za pomocou vykrajovačov v tvare stromčeka vytvoríme sušienky, ktoré následne kladieme na plech s papierom na pečenie.
  6. Slané pečivo s nivou pečieme zhruba 10 minút do doby, než bude zlatisto žlté.
  7. Toto slané syrové pečivo s parmezánom môžeme podávať ako za tepla, tak za studena.
Zdroj: fuersie.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.