Toto pečivo bude veľkou konkurenciou pre klasické linecké. Neveríte? Vyskúšajte!
Ingrediencie:
- 250 g mletých škvarkov
- 270 g hladkej múky
- 260 g cukru
- 2 vajcia
- 1 PL rumu
- marmeláda podľa vlastného výberu na zlepenie
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Škvarky nameľte alebo nasekajte na malé kúsky.
- Na dosku nasypte múku a uprostred urobte malú jamku.
- Do jamky dajte cukor, vajcia, rum a škvarky a zmiešajte.
- Vypracujte v cesto a nechajte približne pol hodiny odpočívať.
- Potom cesto rozvaľkajte valčekom a vykrajovače vykrájajte rôzne tvary.
- Pečte v rúre predhriatej na 200 ° C približne 15 minút dozlatista.
- Vychladnuté škvarkové pečivo potrite marmeládou a zlepte.
- Na záver posypte trochou práškového cukru.