6 receptov na restovanú ryžu, ktoré si zamilujete! Preskúmajte chute Ázie

Chrumká to, vonia to, chutí to. Čo je to?

Áno! Sú to naše lahodné recepty na vyprážanú ryžu, ktoré si môžete vychutnať aj vy u vás doma!

Nechajte sa uniesť vôňami Ázie, ktoré kombinujú len tie najlepšie suroviny a korenie. Presne vďaka tomu sú tieto pokrmy také chutné a originálne!

Budete ryžu servírovať ako hlavný chod alebo ako prílohu?

História, rady a tipy

Čínska vyprážaná ryža je pokrm, ktorý sa pripravuje s ryžou a nakrájanou zeleninou ochutenou rôznymi čínskymi ingredienciami.

Vyprážaná ryža môže byť vegetariánska aj pripravovaná s mäsom a je to ideálny pokrm, ktorý vám dovolí spracovať zvyšky z predošlého dňa a vytvoriť z nich niečo nové a lahodné!

Každá variácia na vyprážanú ryžu má svoje vlastné ingrediencie a štýly varenia. Najobľúbenejšími variantmi v klasickej čínskej kuchyni je v kombinácii s vyprážaným vajcom, kuracím mäsom a vyprážanou zeleninou.

Z Číny sa tento pokrm veľmi rýchlo rozšíril do celého sveta a svoje miesto našiel najmä v čínskych uliciach v Amerike, vo Veľkej Británii a Indii. Tu sa stali veľmi obľúbenými v ázijských reštauráciách a je servírovaná ako špecialita miestnej kuchyne.

História tohto pokrmu má hlbokú históriu. Je to v celku staré jedlo, ktoré bolo vymyslené ako spôsob, ako využiť zvyšky potravín. Hovorí sa, že ide o pokrm, ktorý pochádza z dynastie Sui v rokoch 589-618 nášho letopočtu a konkrétne z mesta Yangzhou a je známa pod názvom Yangchow.

Ryža sa obvykle pred samotnou prípravou dusí alebo varí. Odporúča sa používať staršiu ryžu, ktorá je oveľa viac suchá ako čerstvá ryža, takže ryža, ktorá je 2-3 dni stará, výbornou voľbou.

Hlavné ingrediencie

Kvalita ryže je tiež hlavným faktorom pri výrobe dokonalej čínskej vyprážanej ryže. Ideálne je použiť ryžu basmati.

Ďalšie prísady zahŕňajú ochutený olej, najlepšie cesnakový olej. Hlavnými zložkami sú potom zelenina, ako sú nakrájané fazuľa, jarná cibuľka, hrášok, zeler a kapusta.

Do mäsa môžeme použiť bravčové, kuracie a dokonca aj hovädzie mäso.

Morské plody sú tiež dobrou voľbou.

Najdôležitejšou súčasťou receptu je samozrejme korenie. Soľ, korenie, sójová omáčka, ocot a často sa pridáva ustricová omáčka, ktorá pokrmu dodá extra šmrnc a chuť.

S čím vyprážanú ryžu podávať

Obloha čínskej vyprážanej ryže je pri podávaní veľmi dôležitá. Pokrm je možné doplniť šalotkou, zelerom alebo mrkvou nakrájanou na rôzne tvary. Alebo s ďalšími prílohami ako je:

  • Volské oko
  • Polievka s vaječným kvapkaním
  • Kuracie Teriyaki
  • Pálivo-kyslou čínskou polievkou
  • Čínskymi knedľami
  • Gyoza knedličky
  • Vaječnými rolkami
  • Pečeným ružičkovým kelom
  • Bravčové mäso v sladkokyslom náleve
  • Kurčatá na citrónoch
  • Krevetami vyprážané v temptúre

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.