Najlepšie recepty na smažiak: obľúbená rýchlovka českej kuchyne

Deťmi milovaný a výživovými poradcami zatracovaný. Zapovedaný by však mal byť len veľmi prísnym diétam. Doba vyprážania je krátka a raz za čas si ho môžete bez obáv dopriať.

Na prípravu tohto pokrmu sa siaha z niekoľkých dôvodov. Jedným z nich môže byť dostupnosť syra v obchodoch a rýchla príprava , ďalším potom, že sa jedná o jedlo, ktoré chutí takmer všetkým.

Najčastejším syrom, ktorý sa používa na vyprážanie je eidam. Eidam je ideálny aj preto, že má jemnú, málo slanú chuť a nevyznačuje sa žiadnou špecifickou vôňou.

Dosť však rečí a poďme na tie najlepšie recepty na vyprážaný syr . Veríme, že si pochutnáte.

Prílohou k smažiaku môžu byť aj výborné šťouchané zemiaky ! Vyskúšajte ich podľa našich receptov a nebudete ľutovať.

Aké prílohy k smažiaku + aký syr použiť

Vyprážaný syr sa najlepšie dopĺňa s nasledujúcimi prílohami:

  • varené alebo opekané zemiaky
  • zemiaková kaša
  • zeleninová obloha či zeleninový šalát
  • tatárska omáčka popr. omáčka z jogurtu

Na vyprážaný syr sa najlepšie hodí eidam . Možno samozrejme použiť aj napr. hermelín, gouda, niva alebo napríklad syrečky.

Aby vám vyprážač nevytiekol do panvičky, rozhodne nepoužívajte syry s obsahom tuku v sušine menej ako 30%. Klasický syr s tridsiatkou je skrátka tou správnou voľbou!

Ste skôr masový typ? Doprajte si výdatné vyprážané rezne .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.