Zmes bravčového mäsa a šampiňónov v paprikovom sose

Zmes bravčového mäsa a šampiňónov v paprikovom sose

Chuť bravčového mäsa je v tomto recepte zvýraznená nielen klasicky paprikou a smotanou, ale aj šampiňónmi a zmesou korenia.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového pleca
  • 200 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 paradajky
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 2/3 šálky kyslej smotany
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 PL sušeného mletého cesnaku
  • 2 PL sladkej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej mletej rasce
  • 3 PL paradajkového pyré
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Bravčové mäso nakrájajte na menšie kúsky či rezančeky.
  2. Vložte mäso do misky a zmiešajte s jednou polievkovou lyžicou sladkej papriky, soľou a čiernym korením.
  3. Na panvici zohrejte olivový olej a niekoľko minút na ňom okorenené bravčové mäso restujte.
  4. Následne mäso z panvice vyberte a do rovnakej panvice vložte na plátky nakrájané šampiňóny.
  5. Povarte približne 5 minút.
  6. Vyberte z panvice huby a do panvice vložte nakrájanú cibuľu a nechajte ju zosklovatieť.
  7. Potom pridajte cesnak, zostávajúcu polievkovú lyžicu sladkej papriky, tymian, rascu a povarte 1-2 minúty.
  8. Pridajte nakrájané paradajky, kuracie vývar a paradajkové pyré.
  9. Varte približne 10 minút.
  10. Potom vráťte späť do panvice bravčové mäso a šampiňóny, priklopte a varte ešte ďalších 10 minút domäkka.
  11. Vypnite oheň a vmiešajte do zmesi kyslú smotanu.

Toto bravčové na paprike so šampiňónmi môžete podávať s žemľovou knedľou, cestovinami či ryžou.

Hrniec so zmesou bravčového, šampiňónov a paradajok v omáčke so smotanou a paprikovým korením
zdroj: kalyskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.